Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Τρεις αποδράσεις στην Πελοπόννησο για το πρώτο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού


Υπέροχοι προορισμοί πλάι στο κύμα

Η Κορώνη στη Μεσσηνία, μοιάζει πολύ έντονα με «νησιωτικό» οικισμό, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμη και για... 


 

τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για έναν σχετικά μικρό προορισμό σε κοντινή απόσταση από την Καλαμάτα, που, ωστόσο, μπορεί να τα προσφέρει όλα στους επισκέπτες της.

Τα λευκά ασβεστωμένα δρομάκια, τα γραφικά μαγαζάκια, τα χρωματιστά παράθυρα στα σπίτια και το γραφικό λιμάνι της, δίνουν την αίσθηση ενός νησιωτικού οικισμού. Και αυτό είναι ακόμη ένα επιπλέον στοιχείο, που κάνει την Κορώνη να ξεχωρίζει.

Το κάστρο της Κορώνης είναι το μοναδικό που κατοικείται μέχρι σήμερα, ενώ υπήρξε ένα από τα καλύτερα οχυρωμένα και ισχυρότερα της Πελοποννήσου. Αποτελεί ένα από τα κομψότερα δείγματα της βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής και κυριεύει με τον όγκο του σχεδόν ολόκληρο το ακρωτήριο Ακρίτας, στο νότιο άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου. 


Λιμένι





Μοιάζοντας με γλαφυρό σκηνικό που δίνει την εντύπωση ότι έχει βγει από ταινία, το Λιμένι συνδυάζει την αυστηρότητα που χαρακτηρίζει όλη τη λακωνική Μάνη με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη, θάλασσα που φτάνει ως τα σπίτια. Πέτρινα κι αυτά, κάνουν ακόμα πιο έντονη την εναλλαγή των χρωμάτων: καφέ και γκρι της πέτρας και του τοπίου, γαλάζιο του νερού και του ουρανού.

Καλά προστατευμένος μέσα σε όρμο, ο οικισμός είναι καθηλωτικός με τις αυστηρές γραμμές του και τις εκθαμβωτικές μέσα στη λιτότητά τους γωνιές του. Μέσα στον όρμο υπάρχουν ελάχιστα σημεία αμμουδιάς, για όσους κάνουν τις βουτιές τους, καθώς βράχοι, μέσα και έξω από το νερό, επιβεβαιώνουν την άγρια ομορφιά του τοπίου. 


Ερμιόνη




Η Ερμιόνη, ένας μαγευτικός παραθαλάσσιος τόπος στον Αργολικό κόλπο, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μια καλοκαιρινή απόδραση. Η ομορφιά της Ερμιόνης συνδυάζει τον παραδοσιακό χαρακτήρα με τη φυσική γοητεία, καθιστώντας την έναν προορισμό που αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις με φόντο τη θάλασσα.

Το γραφικό λιμάνι με τα ψαροκάικα, οι όμορφες κατοικίες και τα στενά καλντερίμια προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας και αυθεντικότητας.