Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι


Αναζητούσαν εκτελεστές μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ουκρανού προέδρου
 
Στη σύλληψη δύο Ουκρανών αξιωματούχων, που, όπως υποστηρίζει το Κίεβο σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησαν οι Αρχές της χώρας.

Ειδικότερα, η... 

 
ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, πράκτορες που ανήκαν στη ρωσική κρατική υπηρεσία ασφαλείας (FSB), αναζητούσαν πρόθυμους «εκτελεστές» μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ζελένσκι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν.

Άλλοι στόχοι ήταν ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Kyrylo Budanov και ο επικεφαλής της SBU Vasyl Malyuk, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ομάδα φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας πριν από το Πάσχα. Σύμφωνα με την SBU, σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσει έναν «πληροφοριοδότη» για να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τη θέση του, την οποία στη συνέχεια θα χτυπούσαν με ρουκέτες και drone.

Ο επικεφαλής της SBU Vasyl Malyuk δήλωσε ότι η επίθεση υποτίθεται ότι ήταν «ένα δώρο στον Πούτιν πριν από την ορκωμοσία» του την Τρίτη.

Οι δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι που συνελήφθησαν, κρατούνται ως ύποπτοι για προδοσία και για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας.