Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Γιατί μυρίζουν άσχημα οι καθαρές πετσέτες


 Το να μυρίζουν οι πετσέτες μετά από μία ή δύο χρήσεις είναι λογικό. Όμως, στις φρεσκοπλυμένες πώς δικαιολογείται η δυσάρεστη οσμή;

Και...  


 

το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι τι μπορείτε να κάνετε ώστε οι καθαρές πετσέτες να μυρίζουν φρεσκάδα.

Σύμφωνα με τον Steve Boorstein, ειδικό σε θέματα καθαριότητας, αρχικά ξεκινήστε λαμβάνοντας τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

Απολυμάνετε το πλυντήριο


«Οι άνθρωποι αποβάλλουν περίπου 1 δισεκατομμύριο νεκρά κύτταρα του δέρματος κάθε μέρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν στα ρούχα, τις πετσέτες και το πλυντήριό σας», λέει ο Steve Boorstein. Γι΄ αυτό συνιστά να κάνετε έναν τακτικό καθαρισμό του πλυντηρίου με χλωρίνη απολυμαίνοντας το εσωτερικού του κάδου.

Μην υπερφορτώνετε τον κάδο


Χρησιμοποιήστε κανονικό απορρυπαντικό και ένα ενισχυτικό όπως λευκό ξίδι ή αιθέρια έλαια, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στη θήκη του μαλακτικού υφασμάτων. Εάν επιλέξετε ξίδι, φροντίστε να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα χλωρίνης από την απολύμανση του πλυντηρίου σας. Και κυρίως, μην υπερφορτώνετε τον κάδο με ρούχα και πετσέτες.

Βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες είναι εντελώς στεγνές


Αφαιρέστε γρήγορα τις πετσέτες από το ζεστό περιβάλλον του πλυντηρίου, διαφορετικά τα βακτήρια θ’ αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται μέσα σε μία έως δύο ώρες. Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, ελέγξτε αν οι πετσέτες σας είναι ακόμα λίγο υγρές. Σε αυτή την περίπτωση, ανοίξτε ξανά το στεγνωτήριο μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Είναι σημαντικό πριν διπλώσετε τις πετσέτες να βεβαιωθείτε πώς είναι τελείως στεγνές.

Κρεμάστε τις πετσέτες μετά από κάθε χρήση


Μια σχάρα για πετσέτες είναι ιδανική για τον αερισμό τους. Μην πετάτε μια υγρή πετσέτα - είτε έχει χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα είτε στο μπάνιο - στο πάτωμα ή σε ένα προστατευτικό για να στεγνώσει. Η συσσώρευση βακτηρίων επιδεινώνεται μόνο εάν μια υγρή πετσέτα δεν στεγνώσει εντελώς μεταξύ των χρήσεων.

Βεβαιωθείτε ότι η σχάρα έχει αρκετό χώρο για να στεγνώσει σωστά η πετσέτα. Διαφορετικά, απλώστε την για λίγο έξω προκειμένου να φύγει η υγρασία.

πηγή: mothersblog.gr