Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Η «αδικημένη» πόλη της Σλοβενίας με τους φημισμένους αμπελωνες


Ο προορισμός που αξίζει να βάλετε στην ταξιδιωτική σας λίστα, για κάτι διαφορετικό
 
Η αλήθεια είναι πως η όμορφη Λιουμπλιάνα, ως πρωτεύουσα της... 

 
 Σλοβενίας έχει «κλέψει» όλη τη δόξα. Ωστόσο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι επίσης υπέροχη και αξίζει κανείς να την ανακαλύψει. Και να κάνει ένα διαφορετικό city break.

Ο λόγος για το Μάριμπορ, το οποίο είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ντράβα, ενώ σε πολλά σημεία της πόλης δεσπόζουν εμβληματικά αναγεννησιακά μνημεία. Στο ιστορικό κέντρο θα συναντήσετε την πλατεία Slomskov με το πανεπιστήμιο και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό με το εντυπωσιακό καμπαναριό που φτάνει σε ύψος τα 57 μέτρα.

Στην πλατεία Glavni θα δει κανείς το δημαρχείο σε αναγεννησιακό στυλ καθώς και το μνημείο για την πανώλη του 17ου αιώνα. Στα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί κανείς, είναι η εκκλησία των Φραγκισκανών, το κάστρο-μουσείο της Εθνικής Απελευθέρωσης, η παλιά τοξωτή γέφυρα και η παλιά εβραϊκή συνοικία.

Και μπορεί το Μάριμπορ να είναι αδικημένος ως ταξιδιωτικός προορισμός, όμως, φημίζεται για τους αμπελώνες του. Μάλιστα, στην περιοχή Λεντ βρίσκεται το παλαιότερο αμπέλι του κόσμου στο «Παλιό Αμπέλι» που μετρά τέσσερις αιώνες ζωής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

  

newsbeast.gr