Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Εφιάλτης στη Μαγιόρκα: Το εστιατόριο κατέρρευσε λόγω του «υπερβολικού βάρους» – «Άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν» - ΒΙΝΤΕΟΜάχη στα συντρίμμια δίνουν οι διασώστες μετά την κατάρρευση διώροφου εστιατορίου στο ισπανικό νησί της... 

 
Μαγιόρκα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν 16, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια στον χώρο του Medusa Beach Club, ενός παραλιακού εστιατορίου σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της περιφερειακής πρωτεύουσας Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Το κτίριο κατέρρευσε περίπου στις 20:30 τοπική ώρα το βράδυ της Πέμπτης. Οι άνθρωποι έπεσαν στο υπόγειο κάτω από το κτίριο, όπου υπήρχαν πελάτες και προσωπικό, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ταράτσα κατέρρευσε λόγω του «υπερβολικού βάρους», αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ζητήσει ησυχία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς προσπαθούν να ακούσουν αν υπάρχουν επιζώντες.

Ένας πυροσβέστης περιέγραψε τη σκηνή ως «εφιαλτική» στην τοπική εφημερίδα «Ultima Hora». Πρόσθεσε ότι, όταν έφτασε η ομάδα του, οι άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν, καθώς στέκονταν γύρω από τα συντρίμμια στο πάτωμα.

Ο Raúl Pursnami, ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος στην οδό Cartago, δίπλα στο εστιατόριο, δήλωσε ότι είδε την καταστροφή να εκτυλίσσεται. «Με δυσκολία μπορώ να μιλήσω. Υπήρχαν άνθρωποι που έτρωγαν, ήταν σε διακοπές και τώρα δείτε τι συνέβη», δήλωσε στην «El País».

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας φέρεται να είναι τα θύματα, αλλά τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από τις Αρχές.

Ένα από τα θύματα φέρεται να είναι ένας νεαρός άνδρας που είχε φύγει από το γυμναστήριο και έπινε τον καθημερινό του καφέ στο εστιατόριο, όπως δήλωσαν οι φίλοι του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.