Σάββατο 4 Μαΐου 2024

«Το θαύμα του Αγίου Φωτός- όλοι οι άπιστοι προσέλθετε»


Επειδή έχω εξοργιστεί με απόψεις διαφόρων, σε διατεταγμένη υπηρεσία συνειδητά άθεων, σχετικά με την αφή του Αγίου φωτός παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία. Φυσικά οι μαρτυρίες είναι πάμπολλες περί του θαύματος αυτού και δεν ευσταθεί καμμία αμφισβήτηση.

Αυτό... 


 

που συμβαίνει κάθε χρόνο στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ξεφεύγει από τα ανθρώπινα όρια και έχει σχέση, με την προσωπική παρουσία του Χριστού.
Το Άγιο Φως βγαίνει το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, σαν φωτεινός ανεμοστρόβιλος έξω από το Άγιο Κουβούκλιο και ξεχύνεται στο Ναό της Αναστάσεως που είναι γεμάτος από 5.000 περίπου κόσμο.
Με φωτεινές αστραπές ανάβουν τα σβηστά κανδήλια ψηλά στην Εκκλησία και ορισμένα σβησμένα κεριά, πιστών προσκυνητών.
Αν και τα κλειδιά του Ναού της Αναστάσεως δεν τα έχουν Ορθόδοξοι, αλλά Μωαμεθανοί, από πάππου προς πάππου, το Άγιο Φως ούτε μια φορά δεν έχει δοθεί σε ετερόδοξους (Λατίνους και Αρμενίους) αλλά μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη.

Το Άγιο Φως είναι το θεϊκό σημάδι της σωστής τοποθεσίας και ύπαρξης το Τάφου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα


Το θαύμα
* Το Άγιο Φως είναι φως ουρανόσταλτο, υπερφυσικό φως
* Το Άγιο Φως είναι φως που βγαίνει θαυματουργικά, είναι ουράνιο φως
* Το Άγιο Φως είναι το φως της Αναστάσεως του Παναγίου Τάφου του Χριστού
* Το Άγιο Φως είναι ένα πολλαπλό θαύμα, δεν είναι ένα απλό γεγονός
* Το Άγιο Φως είναι αντιληπτό με τη μορφή λάμψεων
* Το Άγιο Φως δεν καίει για τα πρώτα λεπτά
* Η φλόγα του Αγίου Φωτός είναι μια ζωντανή φλόγα
* Το Άγιο Φως δεν αναπαράγεται – είναι ένα θαύμα το οποίο δεν συμβαίνει κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο
* Το Άγιο Φως βγαίνει και σε ανύποπτο χρόνο εκτός Μεγάλου Σαββάτου από τον Πανάγιο Τάφο

Πολλά υπερφυσικά φαινόμενα συμβαίνουν πριν βγει ο Πατριάρχης από τον Πανάγιο Τάφο:
* Οι αστραπές (σαν σύννεφο γαλάζιο) είναι προοίμιο του Αγίου Φωτός
* Φωτεινή σφαίρα – φλόγα βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο
* Η καντήλα του Παναγίου Τάφου ανάβει μόνη της
* Οι λαμπάδες του Πατριάρχη ανάβουν μόνες τους
* Πολλές λαμπάδες του κόσμου ανάβουν μόνες τους
* Καντήλια του Παναγίου Τάφου και του Ναού της Αναστάσεως ανάβουν μόνα τους

Τελετή της αφής

Η τέλεσή της αποτελεί προνόμιο ΜΟΝΟ του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων που επαναλαμβάνεται κάθε Μέγα Σάββατο μεσημέρι στη λειτουργία της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού. Την παρακολουθούν Χριστιανοί από όλα τα δόγματα αλλά και αλλόθρησκοι.


Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 η ώρα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και αποτελείται από τρία στάδια:
1. Λιτανεία.
2. Την είσοδο του Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο.
3. Τις προσευχές του Πατριάρχη για τον αγιασμό και λήψη του Αγίου Φωτός.

«Περὶ ὥραν 11 π.μ., ἐπὶ παρουσίᾳ τῶν στρατιωτικῶν ἀρχῶν, γίνεται ἐπιθεώρησις τοῦ ἱεροῦ κουβουκλίου. Κατὰ τὴν 12ην τῆς ἡμέρας ἡ λυχνία, ἧς γίνεται χρῆσις ἐν τῇ ἱερᾷ τελετῇ, (η λυχνία είναι σβηστή για να χρησιμοποιηθεί από τον Πατριάρχη στο τέλος της τελετής όπου και την ανάβει από το Άγιο Φως που βγαίνει θαυματουργικώς από τον Άγιο Τάφο) μεταφέρεται ἐν παρατάξει ἀπὸ τοῦ κελλίου, ἐν ᾧ φυλάσσεται παρὰ τὴν ἁγίαν Ἀποκαθήλωσιν, ὑπὸ τοῦ ἡμετέρου Σκευοφύλακος τοῦ Ναοῦ τῆς Ἀναστάσεως, ἡγουμένου τοῦ Δραγουμάνου κὶ ἑνὸς Ἀρχιερέως, εἰς τὸ ἅγιον Κουβούκλιον διὰ τῆς συντομωτέρας ὁδοῦ, ἦτοι διὰ τοῦ μεταξὺ τῆς ἁγίας Ἀποκαθηλώσεως καὶ τοῦ ἁγίου Κουβουκλίου τόπου. Ἅμα τῇ ἐλεύσει αὐτῶν ὁ Δραγουμάνος ἀποσφραγίζει τὴν θύραν τοῦ Κουβουκλίου καὶ εἰσέρχεται ἐντὸς ὁ ἡμέτερος Σκευοφύλαξ ὁ φέρων τὴν ἱερὰν λυχνίαν, ἥν τοποθετεῖ ἐπὶ τοῦ ἁγίου Τάφου (σβηστή όπως σβηστές είναι και όλες οι υπόλοιπες λυχνίες που βρίσκονται έξω, στον προθάλαμο του Αγίου Τάφου) Τῇ 12.30’ ἄρχεται ἡ λιτανεία ἐκ τοῦ Ἁγίου Βήματος.»

Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο.

Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως. Σύμφωνα με τα προνόμια, αν δεν ασπαστούν το χέρι του Ορθόδοξου Πατριάρχη δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν το Άγιο Φως από τα χέρια του.

Αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και μετά ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι.
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μετά τη Λιτανεία ο Πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο. Ακολούθως λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ!!!!

 Β.Β.