Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πώς να ξαναδώσετε το μαύρο χρώμα στα ρούχα - Με δύο υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας


Ένα total black σύνολο δίνει πάντα κύρος και έξτρα κομψότητα σε όποιον αποφασίσει να το φορέσει, τι γίνεται όμως όταν τα μαύρα ρούχα ξεθωριάζουν και χάνουν τη λάμψη τους; 

Όσο... 

 
elegant κι αν είναι ένα μαύρο σύνολο, άπαξ και το χρώμα του έχει ξεθωριάσει αφαιρεί πόντους από το στιλ μας, ενώ παράλληλα το ρούχο δείχνει παλιό και καθόλου κομψό.

Με δύο φυσικούς τρόπους μπορείτε να διατηρήσετε το μαύρο χρώμα των ρούχων σας λαμπερό, σαν να τα αγοράσατε μόλις. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δύο υλικά από την κουζίνα σας, χωρίς σκευάσματα και χωρίς κόστος.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο της Madame Sweat, η οποία μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram συμβουλές για την υγιεινή του σώματος και χρήσιμα tips, θα χρειαστείτε ξύδι ή αλάτι.

Πώς θα διατηρήσετε το χρώμα των μαύρων ρούχων φωτεινά, σαν να τα αγοράσατε μόλις

Προσθέστε ¼ μιας κούπας λευκό ξίδι μαζί με το απορρυπαντικό σας. Το ξίδι βοηθάει το χρώμα να «κάτσει» ενώ το κάνει πιο φωτεινό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το αλάτι. Σε αντίθεση με το ξύδι θα χρειαστεί να βάλετε στον κάδο ½ της κούπας χοντροκομμένο αλάτι.

Όποιο από τα δύο υλικά κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Να θυμάστε όμως πως, είτε επιλέξετε το ξίδι, είτε το αλάτι, η θερμοκρασία του νερού είναι αυτή που θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα.

Πλύνετε τα ρούχα σας σε παγωμένο νερό και ποτέ μην τα βάλετε στο στεγνωτήριο. Τέλος, για να μην ξεθωριάσουν γρήγορα αποφύγετε να τα βγάλετε στον ήλιο.

Πηγή: bovary.gr