Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Κρύβουν οι δηλώσεις Δένδια υποβόσκουσα διαφωνία με την πολιτική Μητσοτάκη;


Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εξέφρασε μία άποψη η οποία δεν συμμερίζεται και πολύ αυτήν του Μητσοτάκη για την Τουρκία. 
 
Αφού... 

 
διευκρίνισε πως λέει πάντα ότι πιστεύει αναφέρθηκε στα Σκόπια ως “ποντίκι που βρυχάται” και είπε πως δεν βλέπει κίνδυνο από εκεί. Βλέπει τον κίνδυνο από μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό και τετραπλάσιο ΑΕΠ, εννοώντας φυσικά την Τουρκία. Είπε, ακόμη, πως εάν δεν προετοιμαστούμε κατάλληλα για την αντιμετώπιση κινδύνου, θα έχουμε ευθύνη όλοι. 
 
Φυσικά και δεν απειλούμαστε στρατιωτικά, άμεσα, από τα Σκόπια, αυτοί θέλουν το όνομά μας, την Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Η ζωή των Εθνών δεν μετριέται με το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, έχει συνέχεια στον χρόνο στο διηνεκές. Αξίζει να θυμηθούμε τι έγινε στο Κοσσυφοπέδιο.
 
 Όσο για την άποψή του σχετικά με την Τουρκία διακρίνουμε έναν προβληματισμό, έως διαφωνία, με τον Μητσοτάκη που εφησυχάζει τους Έλληνες με τον διάλογο και θεωρεί επιτυχία την διευκόλυνση των Τούρκων, μέσω απλοποίησης της χορήγησης visas, ώστε να ξοδεύουν στα νησιά μας.

elkosmos.gr