Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Αυτή είναι η καλύτερη μέρα και ώρα για να ταξιδέψει κανείς με το αεροπλάνο


10 εκατομμύρια επιβάτες έδωσαν την απάντηση
 
Παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιβάτες αεροπορικών εταιρειών αποκάλυψε τις καλύτερες και τις χειρότερες ώρες για να κάνει κάποιος ταξίδι με αεροπλάνο και αποδείχθηκε περίτρανα πως... 

 
κάθε είδους αεροπορικό ταξίδι την Κυριακή είναι η απόλυτη κόλαση.

Ο ιστότοπος ικανοποίησης πελατών HappyOrNot.com εξέτασε τις απαντήσεις 10 εκατομμυρίων επιβατών από 30 διαφορετικές χώρες κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2024.

H xειρότερη μέρα για πτήση

Το 80,5% των ταξιδιωτών αποκάλυψε ότι η Κυριακή ήταν η πιο μισητή ημέρα για να πετάξουν, ενώ το 83,5% βρήκε την Τετάρτη ως τον απόλυτο …εναέριο παράδεισο.

Η απογείωση τα μεσάνυχτα ήταν η πιο απεχθής ώρα για το 78,3% των ερωτηθέντων, ενώ το 84,5% είχε μόνο θετική ανταπόκριση για τις αναχωρήσεις στις 7 το πρωί.

Κοντά στα μεσάνυχτα, οι 11 μ.μ. ήταν η αμέσως χειρότερη ώρα αναχώρησης, σύμφωνα με το 79,1% των ατόμων, και ακολούθησε η 10 μ.μ., σύμφωνα με το 79,3% του «ιπτάμενου» πληθυσμού.

Η δεύτερη πιο επιθυμητή ώρα πτήσης ήταν οι 8:00 π.μ. σύμφωνα με το 84,4% και στη συνέχεια το 84,2% δήλωσε ότι οι 4 μ.μ. ήταν η επόμενη στη σειρά.

«Έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια ότι αργά το βράδυ είναι σταθερά η λιγότερο ευτυχισμένη ώρα για να πετάξει κανείς, και φέτος δεν είναι διαφορετικά, με τα μεσάνυχτα να είναι η πιο δυστυχισμένη ώρα όσον αφορά τα σχόλια των πελατών», δήλωσε η Miika Mäkitalo, διευθύνουσα σύμβουλος της HappyOrNot.

Η καλύτερη ώρα για ένα ταξίδι με αεροπλάνο

Το 2022, η πιο επιθυμητή ώρα για να πετάξουν ήταν οι 8 π.μ. Το 2023, μια χαοτική χρονιά για τα ταξίδια, οι επιβάτες προτίμησαν τις 4 π.μ.

«Η πρωινή ώρα συμπίπτει με την ώρα που οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου είναι πιθανό να είναι πιο καθαρές και τακτοποιημένες και το προσωπικό είναι πιο μάχιμο στην αρχή της βάρδιας του», επισήμανε ο Mäkitalo.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο τομέας παραλαβής αποσκευών είναι ο πιο μισητός τομέας του αεροδρομίου, σε αντίθεση με την ασφάλεια, η οποία θεωρείται η πιο ικανοποιητική

Το φιλικό περιβάλλον, η καθαριότητα και οι ουρές ήταν οι τρεις μεγαλύτερες ανησυχίες των ταξιδιωτών, συνολικά.