Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Συντετριμμένος ο πατέρας της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό: «Το παιδί μου έπεσε κάτω και δεν ξανασηκώθηκε»


Εκείνη τη στιγμή το κορίτσι προχωρούσε ένα - ενάμιση μέτρο πίσω από τη μητέρα της, ενώ σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονταν και ο πατέρας της
 
Συντετριμμένος... 

 
είναι ο πατέρας του κοριτσιού που έχασε τη ζωή του από κεραυνό που χτύπησε στην παραλία Ποσείδι όπου βρίσκονταν με τους γονείς της και έκαναν μπάνιο στη θάλασσα.

Η ανήλικη είχε βγει από τη θάλασσα μαζί με τους γονείς της και δέκα αργότερα, όταν μάζεψαν τα πράγματά τους και περπατούσαν με γρήγορο ρυθμό για να φτάσουν στο αυτοκίνητο καθώς είχε ξεκινήσει να βρέχει, ο κεραυνός χτύπησε στο κεφάλι τη 13χρονη με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της.

Εκείνη τη στιγμή το κορίτσι προχωρούσε ένα – ενάμιση μέτρο πίσω από τη μητέρα της, ενώ σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονταν και ο πατέρας της, ο οποίος άκουσε τον κρότο από κεραυνό και είδε τη σύζυγό του και την κόρη του να πέφτουν στην άμμο. «Ο κεραυνός χτύπησε και τη σύζυγό μου και το παιδί. Αν ήταν πιασμένες χέρι χέρι, όπως ήταν λίγο πριν, θα τις έπαιρνε και τις δύο», λέει ο πατέρας της 13χρονης.

Μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη και είδε τη σύζυγό του να του κάνει νοήματα με τα χέρια, ο πατέρας του κοριτσιού έτρεξε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες όμως μάταια, καθώς, όπως λέει, το παιδί είχε ήδη καταλήξει και το σώμα του μύριζε καμένο. Οι διασώστες που έφτασαν επί τόπου, αφού πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να εντοπίσουν την οικογένεια, προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την ανήλικη κάνοντας της ΚΑΡΠΑ, ωστόσο ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

«Το παιδί μου έπεσε κάτω και δεν ξανασηκώθηκε» λέει ο πατέρας της 13χρονης, επισημαίνοντας ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, μια αριστούχα μαθήτρια και πολύ ικανή αθλήτρια, ενώ πίσω της αφήνει τα δύο αδελφάκια της.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά και η μητέρα του κοριτσιού όμως είναι καλά στην υγεία της αλλά παραμένει σε κατάσταση σοκ όπως και ο πατέρας της.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν έγινε περίπου στις 16.30 όταν το κορίτσι βρισκόταν στην παραλία Ποσείδι, στην αμμουδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια από τα Μουδανιά, έκανε μπάνιο στο Ποσείδι στο Φάρο και όταν είδαν τον καιρό να «αγριεύει» βγήκαν έξω από τη θάλασσα, μάζεψαν τα πράγματά τους και προσπάθησαν να πάνε στο αυτοκίνητο αλλά δεν πρόλαβαν, τους χτύπησε κεραυνός και σκοτώθηκε ακαριαία η ανήλικη.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν μεγάλες προσπάθειες, προχώρησαν σε διασωλήνωση αλλά δε κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής την Παρασκευή έχει κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας

«Είναι μία τραγωδία που έγινε από το πουθενά σε μια στιγμή χαράς της οικογένειας»

Σοκαρισμένη από το περιστατικό είναι η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία από τη πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός βρέθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για πραγματική τραγωδία.

«Είναι μια τραγωδία που έγινε από το πουθενά σε μια στιγμή χαράς της οικογένειας. Πραγματικά είναι τρελό αυτό το πράγμα. Έβρεχε πολύ και από όσα είπε η μητέρα της ετοιμαζόταν για να φύγουν εκείνη την ώρα από την παραλία. Ήταν ένας άγγελος, μια κούκλα, άριστη μαθήτρια και αθλήτρια. Οι γονείς δε μπορούν να διανοηθουν αυτό που έγινε. Το παιδί απλά περπατούσε στην παραλία, είναι τραγικό αυτό που έγινε» σημείωσε.