Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Θεατρική παράσταση στο 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης - ΦΩΤΟ


H θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης παρουσίασε στις 22-5-2024 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης ‘’Εκάβη’’ το θεατρικό έργο ‘’Ζητείται ψεύτης’’.

Πρόκειται για...  

 
τη γνωστή κωμωδία ¨ Ζητείται ψεύτης¨ βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα,δημοσιογράφου και χρονογράφου Δημήτρη Ψαθά.Ο Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979) με καταγωγή από την Τένεδο, γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου και ήρθε στην Αθήνα το 1923, όπου τελείωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία,στην ευθυμογραφία και στο θέατρο.Επιδόθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία σε μια τεράστια συλλογή εύθυμων διηγημάτων και κωμωδιών που πολλά από αυτά έχουν γίνει θεατρικά έργα και αργότερα κινηματογραφικές ταινίες. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του είναι: ΄΄η μαντάμ σου σου΄΄, ΄΄φωνάζει ο κλέφτης΄΄,΄΄ η χαρτοπαίχτρα΄΄ ΄΄ Ξύπνα Βασίλη΄΄ και πόσα άλλα.

Το θεατρικό μας έργο, ¨Ζητείται ψεύτης¨ ασχολήθηκε με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πιο αιχμηρές πτυχές της ελληνικής ζωής, σε μια διασκευή που σεβάστηκε το αρχικό κείμενο, απαλύνοντας ταυτόχρονα τις διάφορες κοινωνικές ακρότητες.

Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος δηλωμένος επαγγελματίας ψεύτης , ήρθε στην Αθήνα για να βρεθεί ως ιδιαίτερος στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη. Εκεί έχτισε μια καριέρα που βασίστηκε σε ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίστηκε προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.

Με συνεχή προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η θεατρική ομάδα του σχολείου μας κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του έργου και το απέδωσε με μεγάλη επιτυχία!!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

- Όλους τους μαθητές και μαθήτριες που εργάστηκαν για αυτή την δράση

- Τον σύλλογο διδασκόντων του 2ου γυμνασίου Κατερίνης, ιδιαίτερα την κ. Μαίρη Ντάμπου για την αφίσα μας και τον κ. Τάσο Σόπογλου για την συμμετοχή του με το μπουζούκι.

- Τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας

- Τις υπεύθυνες καθηγήτριες, κ.Έφη Καπετανάκου και την κ, Ελένη Πολυζοπούλου

- Την Διευθύντρια του σχολείου μας κ.Γαρυφαλιά Παπαδοπούλου.