Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σε τι τιμές κυμαίνονται – Έως και 40% αυξήσεις


Άπιαστο όνειρο για πολλούς θα είναι φέτος ένας νησιωτικός προορισμός για διακοπές καθώς και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 40%.

Οι...  


 

συνολικές αυξήσεις σε κάποιους προορισμούς φθάνουν και το 40%, και το ταξίδι με πλοίο μοιάζει για πολλούς όνειρο… θερινής νυκτός.

Η τουριστική περίοδος φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για τα καλά, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Κιμώλου, Κωνσταντίνος Βεντούρης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την κίνηση στην Κίμωλο αλλά και για τις ομορφιές του νησιού.

«Από ό,τι φαίνεται θα είναι μία πολύ καλή σεζόν, ήδη έχει ξεκίνησε, υπάρχει όμως ακόμη διαθεσιμότητα. Πληρότητα υπάρχει για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τιμές είναι κατάλληλες για όλους, αν κάποιος ψάξει μπορεί να βρει και οικονομικά και το κατάλληλο που χρειάζονται», είπε αρχικά.

«Η Κίμωλος έχει σύμπλευση με το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικά πλοία και το εισιτήριο κοστίζει περίπου στα 45-48 ευρώ. Υπάρχει και εναλλακτική λύση, να έρθει κάποιος διαμέσου της Μήλου, ή αεροπλάνου, ή ταχύπλοου αλλά για μία οικογένεια είναι ακριβά, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Η Μήλος είναι 20 λεπτά από την Κίμωλο», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Βεντούρης, δήμαρχος της Κιμώλου.

«Η Κίμωλος είναι ένα νησί που κρατά τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, αξίζει να το επισκεφθεί κάποιος», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, μίλησε στο MEGA για την τουριστική κίνηση στο νησί.

«Και εδώ στην Ύδρα η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο, θα είναι μια πολύ καλή τουριστική περίοδος. Οι τιμές έχουν μια ανοδική τάση αλλά δεν θα λέγαμε ότι είναι υπερβολικές. Είναι ένα νησί που προσφέρεται για όλους τους επισκέπτες. Για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος, το νησί θα αγγίξει το 100% σε πληρότητα και θα έχουμε και εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Μιαούλεια» στις 28-29-30 Ιουνίου, που προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και φέτος θα υπάρχει και εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο», υπογράμμισε ο κ. Κουκουδάκης.

Για τα ακτοπλοϊκά: «Από το λιμάνι του Πειραιά, οι επισκέπτες δεν θα πάρουν αυτοκίνητο, ούτε μοτοποδήλατο, ούτε ποδήλατο. Είναι απαγορευμένα όλα αυτά γιατί το νησί προστατεύεται από αρχαιολογικό νόμο. Υπάρχουν δρομολόγια κάθε 2 ώρες με ταχύπλοα σκάφη και είναι γυρω στα 40 ευρώ το εισιτήριο. Για μια οικογένεια ίσως την συμφέρει να πάει οδικώς μέχρι τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου και να περάσει απέναντι τόσο από την θέση Ερμιόνη όχι και από την θέση Μετόχι. Είναι για όλα τα βαλάντια το νησί, πολύ κοντινή απόσταση, ένας επίγειος παράδεισος, έχει ησυχία και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικο περιβάλλον».

πηγή: MEGA TV