Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ντροπή πού είναι το χρώμα σου; Ο Τσίπρας αγκαλιά με τον Ζάεφ βράβευσαν τον Νίμιτς για τις Πρέσπες


Τον Μάθιου Νίμιτς βράβευσαν ο Τσίπρας με τον Ζάεφ κατά την πρώτη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο Ωδείο Αθηνών. Στον Αμερικάνο διπλωμάτη, Ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό (1994-2019), απονεμήθηκε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης των Πρεσπών, από το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζάεφ. 
 
Σε... 

 
μια ειδική τελετή στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ακριβώς έξι χρόνια μετά την υπογραφή της ντροπιαστικής Συνθήκης των Πρεσπών, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, απένειμαν το βραβείο, κάτι σαν όσκαρ ενδοτικότητας, στον Δημοκρατικό πολιτικό των ΗΠΑ, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του έκανε έκκληση «σε όλους να ακολουθήσουν και να σεβαστούν την συμφωνία των Πρεσπών και να δουλέψουν σκληρά για την υλοποίηση της και αν υπάρχουν σημεία στην συμφωνία που χρειάζονται εργασία τότε να καθίσουν από κοινού και να βρουν τη λύση».
 
 Ο Νίμιτς χαρακτήρισε μεγάλη τιμή του το γεγονός ότι έλαβε αυτό το βραβείο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Ζάεφ και τον Τσίπρα και και τους πρώην ΥΠΕΞ των δύο χωρών «που κατέστησαν δυνατή αυτή τη συμφωνία». Από κάτω μαζί με τον ΓΑΠ χαμογελούσε και ο πρωτομάστορας του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, Κοτζιάς αλλά και ο Τσίπρας, ξεχνώντας μάλλον τις πορείες στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι.» 
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία είχε αποκλείσει τον χώρο έξω από το Ωδείο Αθηνών απαγορεύοντας την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Παμμαεκοδινών οργανώσεων και είναι πραγματικά να αναρωτιέσαι: Ντροπή που είναι το χρώμα σου;
 
elkosmos.gr