Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Το αντικείμενο που δεν πρέπει ποτέ να πλένεται μαζί με άλλα στο πλυντήριο


Το χαλάκι του μπάνιου είναι από τα πιο βρώμικα σημεία και δεν θα πρέπει ποτέ να μπαίνει στην ίδια πλύση με άλλες πετσέτες ή ρούχα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του The Sun.

Το...  

 
χαλάκι που βάζουμε στο μπάνιο είναι σημαντική πηγή συγκέντρωσης βακτηρίων εξηγεί ένας επαγγελματίας στον κλάδο της καθαριότητας και συμβουλεύει σχετικά με το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλυθούν.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στους Βρετανούς σχετικά με τις συνήθειες καθαρισμού τους, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισοί παραμελούν να καθαρίσουν το χαλάκι μπάνιου τους, περιμένοντας περισσότερο από δύο βδομάδες πριν το πλύνουν.

Η δημοσκόπηση επίσης έδειξε πως το 13% καθαρίζει τα χαλάκια του μπάνιου του μόνο λίγες φορές το χρόνο.

Η ειδικός Belinda Everingham, τόνισε πως το χαλάκι του μπάνιου θα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείται, καθώς είναι ένα γόνιμο έδαφος για δυσάρεστα βακτήρια.

Η ίδια εξηγεί πως αυτό συμβαίνει διότι τα χαλάκια βρίσκονται «κολλημένα» στα πατώματα και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας ή να στεγνώσουν. Ως εκ τούτου, δημιουργείται υγρασία και αυτό οδηγεί σε συσσώρευση μούχλας.

Τα χαλάκια όχι μόνο απορροφούν πολλή υγρασία, αλλά μπορούν επίσης να μαζέψουν σκόνη, βρωμιά και τρίχες. Όπως και οι πετσέτες, τα χαλάκια του μπάνιου θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά γιατί χρησιμοποιούνται τακτικά και αγγίζονται πιο πολύ.

Αναλυτικά τα tips για έναν αποτελεσματικό καθαρισμό:

- Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, οι ειδικοί καθαρισμού συμβουλεύουν ότι πρέπει να ελεγχθεί η ετικέτα φροντίδας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα την καταστρέψετε κατά το πλύσιμο.

- Το τίναγμα του χαλιού του μπάνιου σε εξωτερικό χώρο βοηθά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων υπολειμμάτων και σκόνης και αποτρέπει το φράξιμο του πλυντηρίου.

- Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή συντήρηση.

- Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στην πλύση μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών, να φωτίσει τα χρώματα και να μειώσει τα βακτήρια. Η προσθήκη λεβάντας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας.

- Ποτέ μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο. Πλένετε ένα χαλάκι κάθε φορά και ποτέ με άλλα υφάσματα, όπως πετσέτες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούν βακτήρια από το ένα υλικό στο άλλο.

- Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσει το χαλάκι είναι να το βγάλετε έξω ώστε να στεγνώσει με τον αέρα.

Πηγή: reader.gr