Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


 
  Ενώ καθημερινά διέρχονται την Εθνική Οδό εκατοντάδες Τουριστικά Λεωφορεία, οι οδηγοί τους αποφεύγουν την είσοδό τους στην πόλη μας και την επίσκεψή της από τους εκδρομείς διότι θα έχουν πρόβλημα στάθμευσης. Έτσι...  

 
οι διερχόμενοι εκδρομείς στο τέλος του ταξιδιού τους λένε περάσαμε και έξω από την Κατερίνη, ενώ θα μπορούσαν να περιγράψουν τις ομορφιές της πόλης μας (επισκεπτόμενοι ένα από τα καλύτερα Πάρκα) και να προτρέψουν και άλλους να επισκεφθούν την πόλη μας . Τα Τουριστικά Γραφεία όλης της Ελλάδος κατά την οργάνωση των εκδρομών επιλέγουν τις πόλεις όπου οι οδηγοί τους θα σταθμεύσουν με ασφάλεια και οι εκδρομείς θα δουν κάποιο αξιοθέατο, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Κατά την περίοδο των εκδρομών των 3 σχολείων (2ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο) που υπάρχουν στην οδό Μητροπόλεως, τα Εκδρομικά Λεωφορεία στάθμευαν σε διπλή σειρά για την επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών , οι οποίοι διέρχονταν ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα με κίνδυνο ατυχήματος και προκαλείτε κυκλοφοριακής συμφόρησης αφού στενεύει ο δρόμος.

Η Δημοτική μας Αρχή με την υπ΄ αριθ. 9/2020 απόφαση, όρισε ως χώρο επιβίβασης –αποβίβασης για τα Τουριστικά Λεωφορεία ένα μεγάλο τμήμα της οδού Μητροπόλεως στο Πάρκο , πλην όμως μονίμως αυτός καταλαμβάνεται από παράνομα σταθμευμένα επιβατηγά αυτοκίνητα, λόγω πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους από τους αρμόδιους.
Κύριε Δήμαρχε εάν ο Δήμος μας ενδιαφέρεται για την Τουριστική Ανάπτυξη της πόλης μας και την ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας, ας εφαρμόσει τις αποφάσεις του και ας προβεί στις κατάλληλες ενέργειες με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του για την ενημέρωση των Τουριστικών Πρακτορείων ότι στην πόλη μας υπάρχει χώρος στάθμευσης για την υποδοχή τους.
.
Ένας Αναγνώστης που πονάει την πόλη του.