Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Δραματική η κατάσταση του πύρινου μετώπου στην Ηλεία - ΒΙΝΤΕΟ


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν το πρωί δίνουν μάχη σε πολλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα - Επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα - Αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των ανέμων 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο της... 

 
Ηλείας όπου η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις. Το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στο μέτωπο που εκτείνεται από ο χωριό Λάτας έως το χωριό Πρόδρομος ενώ διάσπαρτες εστίες υπάρχουν σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή των ορεινών του νομού.

Αυτήν την ώρα επί τόπου επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/6) από την Αχαΐα κα έως το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων είχε περάσει στην Ηλεία.

Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει έως τώρα αγροτοδασικές εκτάσεις και έχει προκαλέσει επίσης καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και σε κατοικίες.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αλποχωρίου όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 19 οχήματα.