Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τελικά πρέπει να πλύνουμε ένα ρούχο όταν το αγοράσουμε;


Οι μυστικές… ιστορίες πίσω από ένα καινούργιο ρούχο και το δίλημμα για το αν πρέπει να το πλύνουμε πριν το φορέσουμε για πρώτη φορά

Μία νέα αγορά έχει...  

 
πάντα θετικό πρόσημο για το στιλ αλλά και την ψυχολογία μας. Από τη στιγμή που το βλέμμα μας θα πέσει πάνω σε ένα ρούχο που λατρεύουμε μέχρι και τη στιγμή που θα μπει στη ντουλάπα μας μεσολαβεί ωστόσο η αιώνια απορία.

Το πλένουμε πριν το φορέσουμε;

Το βάθος αυτής της ερώτησης έχει πολλά παρακλάδια, καθώς έχει μεγάλη διαφορά για το αν πρόκειται για ένα απλό T-shirt ή ένα πολύ καλό και ακριβό φόρεμα

Η απάντηση όμως δεν παρεκκλίνει και για τις δύο περιπτώσεις, καθώς καλό είναι να καθαρίζουμε πάντα ένα νέο ρούχο που αγοράσαμε. Είτε το βάλουμε στο πλυντήριο είτε το φρεσκάρουμε με λίγο νερό σε μία λεκάνη είτε το πάμε στο καθαριστήριο το σίγουρο είναι ότι θα νιώθουμε πιο σίγουρες όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα μας.

Τα καινούργια ρούχα είναι εκτεθειμένα σε σκόνη και πολλά αγγίγματα όταν βρίσκονται σε ένα κατάστημα ή μία αποθήκη και σίγουρα δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε εστίες μικροβίων στο σώμα μας. Παράλληλα, το ρούχο αυτό μπορεί να έχει δοκιμαστεί από δεκάδες άτομα πριν από εμάς -όλες έχουμε αφήσει στην άκρη ένα μπλουζάκι που είχε σημάδια make up- ενώ σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να έχει… φορεθεί για περισσότερες ώρες από μία απλή δοκιμή.

Σκεφτείτε για παράδειγμα τη… βόλτα των ρούχων που αγοράζουμε και τελικά μετανιώνουμε και γυρίζουμε πίσω στο κατάστημα αλλά και μην εκπλαγείτε που υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν ένα ρούχο, δεν βγάζουν το ταμπελάκι και ενώ το έχουν φορέσει κανονικά, το επιστρέφουν.

Πάντα λοιπόν να φρεσκάρετε ένα νέο ρούχο, ακόμα και αν σημαίνει ότι θα το πάτε στο καθαριστήριο πριν το βάλετε στη ντουλάπα σας αλλά και πάνω σας.

Πηγή: vwoman.gr