Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι πάνω από πρόσωπα και μικροπολιτικές


  Μέχρι και το πρωτόκολλο επέβαλε να αλλάξει ο Πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστου για να μην προβληθεί η βοήθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού στην φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ. Ο παλιός Δήμαρχος του π. Δήμου Δίου (γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) και σημερινός πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου υποβαθμίζοντας την όποια βοήθεια από την πολιτεία και θέλοντας να αναδείξει το δικό του – και μόνο- έργο, αφενώς δεν έκανε καμία αναφορά στην ενισχυμένη επιχορήγηση του έλαβε φέτος το Φεστιβάλ από το Υπ.Πολιτισμού και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για... 

 
την ανακαίνιση του Αρχαίου Θεάτρου του Δίου (την έδρα δηλαδή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ), άλλαξε το πρωτόκολλο των χαιρετισμών της εκδήλωσης αφήνοντας τελευταίο (!!!) τον μοναδικό βουλευτή που παραβρέθηκε στην εκδήλωση (Φ.Μπαραλιάκο της ΝΔ) δίνοντας πρώτα τον λόγο σε αυτούς που συνεισέφεραν (λέει!) τα περισσότερα χρήματα για την διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ (Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήριο κτλ). 

Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ένας θεσμός πάνω από πρόσωπα και πολιτικές και όσοι το υπηρετούν καλά ήταν να βάζουν την προσωπική τους ατζέντα σε δεύτερη μοίρα βάζοντας πρώτα το καλό και μόνο του Φεστιβάλ και του τόπου μας.

Όλοι όσοι αγαπάνε διαχρονικά το Φεστιβάλ συνδράμουν κάθε χρονιά, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τις δικές του δυνάμεις, για την καλύτερη διοργάνωση χωρίς τυμπανοκρουσίες και επιβραβεύσεις. 

Η απαξίωση όμως θεσμών και προσώπων δεν τιμά την διοίκηση του ΟΡΦΕΟ που δείχνει με τέτοιες συμπεριφορές να μην προσφέρει σωστές υπηρεσίες για τον ρόλο που έχει κληθεί να υπηρετήσει.
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ