Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Πώς να διώξετε τη μούχλα από το ψυγείο


Η μούχλα στο ψυγείο εμφανίζεται όταν υπάρχουν τρόφιμα που έχουν χαλάσει. Ακόμα όμως κι αν... 

 
τα πετάξετε χωρίς όμως να καθαρίσετε σχολαστικά την επιφάνεια που ακουμπούσαν τα τρόφιμα, η μούχλα παραμένει ή ακόμη και να εξαπλωθεί.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο ψυγείο
  • Αδειάστε το ψυγείο, βγάλτε τα ράφια και τα συρτάρια και ψεκάστε τα με αποσταγμένο λευκό ξίδι (μην αραιώσετε το ξίδι).
  • Ψεκάστε και το εσωτερικό του ψυγείου και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Σκουπίστε με βρεγμένο πανί αρχικά και μετά με στεγνό.
  • Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά ενώ ψεκάζετε το εσωτερικό του ψυγείου.
  • Τα ράφια και τα συρτάρια σαπουνίστε τα κι αφού τα ξεπλύνετε αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα τοποθετήσετε ξανά μέσα στο ψυγείο.
  • Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου και του καταψύκτη, καθώς σε αυτό το σημείο είναι εύκολο να εμφανιστεί μούχλα.
  • Σε περίπτωση που υπάρχει (μούχλα) μπορείτε να την αφαιρέσετε με 1 κουταλιά της σούπας λευκαντικό χλωρίου αναμεμειγμένο με 1 λίτρο νερό. Εάν θέλετε, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα ή περάστε τα λάστιχα με φέτες λεμονιού για επιπλέον καθαριότητα.
       

Μπορεί να αποτραπεί η εμφάνιση μούχλας στο ψυγείο;

Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας στο ψυγείο, φροντίστε να το καθαρίζετε συχνά. Επίσης, μην αφήνετε εκτεθειμένα τα τρόφιμα αλλά σκεπάστε τα είτε με αλουμινόχαρτο, πλαστική μεμβράνη, είτε αποθηκεύοντάς τα σε δοχείο. Και μην ξεχμάτε να καθαρίζετε το ψυγείο σας σε τακτική βάση.

πηγή: mothersblog.gr