Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ένας νεκρός στη φωτιά


Νεκρός είναι ένας 55χρονος στην περιοχή ...  

Μυρτιάς, κοντά στον Πύργο Ηλείας, ο οποίος είχε σπεύσει να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή. Διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Πύργου αλλά παρά τις υπέράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών για ανάνηψη, ο 55χρονος κατέληξε.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό ο 55χρονος υπέστη αναρρόφηση τροφής την ώρα που βοηθούσε στην κατάσβεση.

Δραματική είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα Ηλείας και Αχαΐα όπου νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Πάτρας-Πύργου. Η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα, από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας, Δουνέικα λόγω της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή, Αλποχώρι. Μαίνονται τα μέτωπα και στην Αργολίδα. Σπίτια κάηκαν στο Κρανίδι, ενώ μηνύματα 112 καταφθάνουν συνεχώς σε πολίτες που βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα, με οδηγίες για εκκένωση των περιοχών.
Διάσπαρτες εστίες σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας

Μεγάλη δυναμική έχει αναπτύξει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την περιορίσουν, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε. Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης «πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα αυτή την ώρα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χλμ την ώρα κι επεκτάθηκαν σε οικισμούς σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας». Σε αυτές τις πυρκαγιές, όπως σημείωσε, οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι εθελοντές έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Συνολικά, όπως ανέφερε, έχουν αποσταλεί από το 112, 26 μηνύματα, εκ των οποίων τα 13 απ’ αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.