Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Ο φυλακισμένος εκλεγμένος αγωνιστής δήμαρχος της Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη: «Δώστε μου την δύναμη στις ευρωεκλογές να σπάσω τα δεσμά της Β.Ηπείρου»



Ο Βορειοηπειρώτης αγωνιστής και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ από τις φυλακές του Ράμα κάνει έκκληση στους Έλληνες ψηφοφόρους να συνδράμουν τον αγώνα του - Ηχητικό ντοκουμέντο
 
Ο έγκλειστος στις αλβανικές φυλακές από το καθεστώς Ράμα, Βορειοηπειρώτης Έλληνας, Φρέντι Μπελέρης, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος... 

 
ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με μία αποκλειστική δήλωσή του στο pronews.gr ζητά την ψήφο των Ελλήνων για να σπάσει τα δεσμά και να αναδείξει στην Ευρωβουλή τα δίκαια και την καταπίεση που υφίστανται οι Βορειοηπειρώτες Έλληνες.

Ο Φ.Μπελέρης γεννήθηκε το 1972 την εποχή της παντοδυναμίας του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία και ενηλικιώθηκε ατσαλώνοντας την ψυχή του με τα ελληνικά ιδεώδη ελπίζοντας για την έλευση της ώρας που όχι απλώς έπεφτε το τυρανικό κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά η Βόρειος Ήπειρος θα ενωνόταν με τον ελληνικό εθνικό κορμό.

  

Στην ηχογραφημένη δήλωσή του στο pronews.gr αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Το καθεστώς Ράμα με ένα φαιδρό κατηγορητήριο και μια δίκη-παρωδία, με κρατά φυλακισμένο ένα χρόνο τώρα για να μην μπορέσω να προστατεύσω τις περιουσίες, τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της περιοχής. (…) Δώστε μου την ψήφο σας και την δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα για την τιμή και την αξιοπρέπεια του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Μεγάλωσα σε έναν τόπο που δεν μπορούσες να πεις ότι είσαι Έλληνας. Την πατρίδα μας την είδα πρώτη φορά όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία.

Έζησα στην Ελλάδα, εργάστηκα, σπούδασα, έκανα οικογένεια. Και τα τελευταία χρόνια επέστρεψα στις πατρογονικές ρίζες.

Εκλέχθηκα Δήμαρχος Χειμάρρας. Αλλά το καθεστώς Ράμα με ένα φαιδρό κατηγορητήριο και μια δίκη-παρωδία, με κρατά φυλακισμένο ένα χρόνο τώρα.

Για να μην μπορέσω να προστατεύσω τις περιουσίες, τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου σε αυτή την περιπέτεια, μού έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μου ως υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία.

Να συνεχίσω τον αγώνα για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου. τις ελευθερίες των πολιτών.

Την τιμή και την αξιοπρέπεια του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Μαζί μπορούμε να την κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Και την επομένη των ευρωεκλογών να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Ελεύθερα και περήφανα».

Η περιοχή της Χειμάρρας, όπως και άλλες περιοχές με το ελληνικό στοιχείο να κυριαρχεί πληθυσμιακά, δεν ανήκει στη μειονοτική ζώνη που αναγνωρίζουν τα Τίρανα που θεωρούν ελληνικά μόλις 99 χωριά της επαρχίας Αργυροκάστρου.

Ο Ράμα, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες της Χειμάρρας είναι ουσιαστικά «δίγλωσσοι» Αλβανοί, στερώντας τα δικαιώματα που παρέχουν οι διεθνείς συμβάσεις στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Αλλά δεν είναι μόνο η αγώνας τους για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας που έκανε να ξεχωρίσει ο Φ.Μπελέρης: Υποστήριξε αποτελεσματικά τα δικαιώματα όλων των ντόπιων, απέναντι στις πολυεθνικές και στους φίλα προσκείμενους στο καθεστώς Ράμα, Αλβανούς ολιγάρχες, που θέλουν να αρπάξουν τα εδάφη της Χειμάρρας με αποτελέσματα να υπερψηφιστεί ακόμα και από τα μουσουλμανικά χωριά του ομώνυμου δήμου !

Ο επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής Χειμάρρας Βαγγέλης Ντούλες, εξήγησε με δήλωσή του τους πραγματικούς λόγους της φυλάκισης του Φ.Μπελέρη: «Τα συμφέροντα στην περιοχή της Χειμάρρας για τον Ράμα και τους πελάτες του είναι τεράστια. Η Χειμάρρα σε μεγάλο βαθμό έχει μετατραπεί σε ένα πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος των φίλων του Ε.Ράμα σε βάρος των συμφερόντων της μειονότητας».

Εμπόδιο σε όλους αυτούς είναι μόνο ο Φ.Μπελέρης! Η είσοδός του στην Ευρωβουλή, είναι κάτι παραπάνω από καθήκον για τους Έλληνες και όσοι ψηφίσουν ΝΔ θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ότι θα του δώσουν την δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα για την Βόρειο Ήπειρο.