Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Πώς να κάνετε τους καθρέφτες να λάμπουν


Θα έχετε διαπιστώσει ότι ενώ καθαρίζετε τους καθρέφτες στο σπίτι, συχνά έχουν χνούδι ή "γραμμές" από το καθαριστικό

 
Τι κάνετε λάθος;

Το πιο πιθανόν είναι ότι δεν χρησιμοποιείτε πανί μικροϊνών, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μην αφήνει ραβδώσεις ή υπολείμματα από χνούδι.

Επίσης, όλα τα καθαριστικά εμπορίου δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά. Μπορείτε λοιπόν την επόμενη φορά να δοκιμάσετε ξίδιή υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Πώς να καθαρίσετε τους καθρέφτες με ξίδι

Το ξίδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό, ιδανικό για πολλές επιφάνειες. Περιέχει οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να διαλύσει τη βρομιά σε γυάλινες επιφάνειες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε ίσα μέρη ξίδι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινείτε καλά και ψεκάσετε το διάλυμα απευθείας σε ένα πανί μικροϊνών .Καθαρίζετε τον καθρέφτη με φορά από πάνω προς τα κάτω.

Exta tip: Το ξίδι έχει μια έντονη μυρωδιά η οποία δεν αρέσει σε όλους. Μπορείτε λοιπόν να αγοράσετε ένα αρωματικό ξίδι καθαρισμού. Και να θυμάστε να μην ψεκάζετε ξίδι απευθείας στον καθρέφτη αλλά στο πανί μικροϊνών.

Πώς να καθαρίσετε τους καθρέφτες με υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Ένα διάλυμα νερού και υγρού σαπουνιού πιάτων είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τους καθρέφτες σας.

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες ήπιο σαπούνι πιάτων. Ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο πανί μικροϊνών προσέχοντας την ποσότητα. Ακολουθώντας το μοτίβο S, σκουπίστε τον καθρέφτη. Αν δεν θέλετε ο καθρέφτης να γεμίσει… αφρό, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σαπουνιού.

πηγή: mothersblog.gr