1. Διαισθητικότητα. Πρώτον, εμπιστεύσου τη διαίσθηση σου. Αν νιώθεις ότι κάποιος λέει ψέματα, πιθανόν να έχεις δίκιο. «Η διαίσθηση είναι κάτι που συχνά παραβλέπουμε» είπε και πρόσθεσε: «Είναι η φυσική ικανότητα να γνωρίζεις κάτι χωρίς αποδείξεις ή στοιχεία, μια αίσθηση που έχεις ενστικτωδώς».
  2. Γλώσσα του σώματος. Στη συνέχεια, παρατήρησε τη γλώσσα του σώματος. Όταν κάποιος λέει ψέματα, το σώμα του μπορεί να τον προδώσει. Δημιουργούμε «βάσεις συμπεριφοράς» για τους ανθρώπους, δηλαδή παρατηρούμε πώς συμπεριφέρονται συνήθως. Αν κάποιος αποκλίνει από αυτή τη βάση, κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα, αν συνήθως διατηρεί οπτική επαφή αλλά ξαφνικά αποφεύγει να σε κοιτάξει, τότε κάτι συμβαίνει.
  3. Περιέργεια. Όταν παρατηρήσεις μια αλλαγή στη βάση συμπεριφοράς κάποιου, μπορείς να εξετάσεις τι έχει συμβεί. Είναι σημαντικό να κάνεις καλές ερωτήσεις, που θα βάλουν τον άλλον σε δύσκολη θέση και θα σου δείξουν αν λέει ψέματα. «Οι περισσότεροι βλέπουν κάτι, το καταγράφουν και το αφήνουν», είπε. «Δεν ακολουθούν διαδοχικές ερωτήσεις που θα αποκαλύψουν την πραγματικότητα».

Επιπλέον Σημάδια ότι Κάποιος Λέει Ψέματα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ψυχολογίας Verywell Mind, υπάρχουν κάποια επιπλέον σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάποιος δεν είναι ειλικρινής:

  • Είναι αόριστος και προσφέρει λίγες λεπτομέρειες.
  • Επαναλαμβάνει τις ερωτήσεις πριν απαντήσει.
  • Μιλάει με αποσπασματικές προτάσεις.
  • Δεν παρέχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
  • Παίζει με τα μαλλιά του ή τα δάχτυλα του ή τα χείλη του.