Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Πέντε σημάδια για να εντοπίσεις ένα ψεύτικο άτομο



Πέντε σημάδια για να εντοπίσεις ένα ψεύτικο άτομο

Το πιο σημαντικό κομμάτι κάθε σχέσης είναι η αυθεντικότητα. Χωρίς αυθεντικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη, σύνδεση ή καλή σχέση. Ή τουλάχιστον δεν θα είναι γνήσιο – και ποιος θα το ήθελε αυτό;

Αυτός... 

 
είναι ο λόγος για τον οποίο ο εντοπισμός ψεύτικων ανθρώπων είναι σημαντικός. Δεν θέλετε να σπαταλάτε το χρόνο και την ενέργειά σας σε ανθρώπους που σας κοροϊδεύουν.

Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που κάνουν συχνά οι ψεύτικοι άνθρωποι. Επομένως, πρέπει να προσέχετε αυτές τις ψυχολογικές ενδείξεις για να διασφαλίσετε ότι δεν είστε σε μια ψεύτικη ανθρώπινη σχέση.

Δεν εκφράζουν ποτέ… απογοήτευση

Οι ψεύτικοι άνθρωποι συνήθως θέλουν να είναι στην καλή πλευρά. Γι’ αυτό δεν θα εκφράσουν ποτέ απογοήτευση ή διαφωνία με κανέναν.

Αλλά αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Όλοι έχουμε απόψεις, προτιμήσεις και ελαττώματα. Κανείς δεν θα συμφωνεί με όλους συνέχεια για κάθε πράγμα.

Οι άνθρωποι που εκφράζουν το θυμό τους δεν είναι αυτοί που πρέπει να φοβάσαι. Να ανησυχείς για εκείνους που δεν το κάνουν. Επειδή είτε τον εμφιαλώνουν (και αναπόφευκτα θα σκάσουν) είτε προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας.

Θέλουν να τραβούν την προσοχή

Οι ψεύτικοι άνθρωποι θέλουν να τραβούν την προσοχή.

Αυτός είναι ο λόγος που θα τους δείτε να κάνουν πράγματα όπως:

-Να παραθέτουν ψεύτικες ιστορίες.
-Να διακόπτουν τους ανθρώπους για να ανακατευθύνουν την προσοχή στον εαυτό τους.
-Να διαδίδουν φήμες για άλλους.

Μια μελέτη βρήκε ότι οι ψεύτικοι άνθρωποι συχνά δεν έχουν υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης και θα κάνουν τα πάντα για να τραβήξουν την προσοχή. Ακόμα κι αν είναι αρνητική προσοχή.

Προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πάντες

Ναι, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω που προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πάντες. Ενώ μπορεί να φαίνεται ανώριμο, πολλοί ενήλικες εξακολουθούν να το κάνουν αυτό.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το κάνουν αυτό λόγω της έντονης επιθυμίας για αποδοχή. Και κάπως έτσι, θέλουν να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Συμπεριφέρονται υπερβολικά καλά όταν θέλουν κάτι

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους χειραγωγούν τους ανθρώπους είναι να προσποιούνται τη φιλία.

Θα σου πουν κομπλιμέντα ξαφνικά για το ντύσιμό σου στο γραφείο. Ναι, πιθανότατα θα προσπαθήσουν να σας κάνουν… να κάνετε τη δουλειά τους για να μπορέσουν να φύγουν νωρίς την Παρασκευή.

Η καλοσύνη ή η φιλία τους έρχεται με δεσμούς – κάτι που, φυσικά, δεν είναι αληθινή καλοσύνη. Η αληθινή καλοσύνη είναι άνευ όρων.

Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για προβληματική συμπεριφορά. Οι ψεύτικοι άνθρωποι συνήθως τείνουν να το κάνουν αυτό σε ευάλωτα άτομα, όπως οι νεοφερμένοι σε έναν χώρο εργασίας. Εάν δεν είστε σίγουροι αν είναι πραγματικά καλοί ή αν απλώς σας χρησιμοποιούν, δοκιμάστε να τους ζητήσετε βοήθεια. Θα ξέρετε ότι είναι ψεύτικοι, αν αρνούνται πάντα. Οι αληθινές φιλίες και συνεργασίες έχουν ένα δίκαιο πάρε-δώσε.

Τους αρέσει να κουτσομπολεύουν

Ένας πραγματικός φίλος είναι αξιόπιστος. Μπορείτε να τους εμπιστευτείτε και να αισθανθείτε ασφάλεια επειδή τους εμπιστεύεστε να κρατήσουν τα μυστικά σας.

Αλλά ένας ψεύτικος φίλος δεν θα νοιαστεί. Θα χρησιμοποιήσουν το τραύμα, τα μυστικά και τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής σας ως πηγή… ψυχαγωγίας.

Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι συχνά υπερβάλλουν στις λεπτομέρειες ή σε κάνουν να φαίνεσαι χειρότερος όταν σε κουτσομπολεύουν.

Γιατί; Λοιπόν, είναι απλώς πιο… ενδιαφέρον. Ή, ακόμα χειρότερα, ίσως προσπαθούν να σε γκρεμίσουν. Ένας συνάδελφος που σας βλέπει ως κάτι ανταγωνιστικό, μπορεί να το κάνει αυτό, για παράδειγμα.

Εντάξει, πώς θα καταλάβεις αν κάποιος σε κουτσομπολεύει; Εύκολο. Κουτσομπολεύουν και για άλλους ανθρώπους μπροστά σου. Μοιράζονται λεπτομέρειες για άλλα άτομα που πιθανώς δεν θα έπρεπε να γνωρίζετε. Θα μιλήσουν για τα μέλη της οικογένειάς τους ή τους υποτιθέμενους φίλους τους.

πηγή: itspossible.gr