Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!


Πιερία, Παραλία Νέου Παντελεήμονα. Είναι Κυριακή 2 Ιουνίου μεσημέρι όταν στο δίκτυο τηλεφωνίας... 


 

της COSMOTE, η οποία παρεμπιπτόντως μισθώνει τις γραμμές της και σε άλλους παρόχους, συμβαίνει βλάβη και σταματάνε να λειτουργούν στην περιοχή της παραλίας ένας σημαντικός αριθμός τηλεφωνικών γραμμών και internet μαζί. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν να λειτουργούν, σε όλα αυτά τα μαγαζιά, ταμειακές μηχανές και POS, μιας και είναι πλέον συνδεδεμένα αυτά μεταξύ τους.

Φανταστείτε λοιπόν, στις παραλίες και τα μπιτσόμπαρα (beach bars), να φεύγουν οι πελάτες με απλήρωτους τους λογαριασμούς ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν μετρητά μαζί τους παρά μόνο τις κάρτες τους!

Σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου και η βλάβη ακόμη δεν έχει διορθωθεί! Το γιατί μόνο η COSMOTE μπορεί να μας το πεί, αν και δεν έχει μπεί στον κόπο κανένας αρμόδιος να μας ενημερώσει. Από κάποια ανεπίσημη πηγή, μάθαμε πως περιμένουν σήμερα μια κάρτα δικτύου για το μηχάνημα που έπαθε την βλάβη. Το συμπέρασμα: ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

Το κυριότερο όμως που θα έπρεπε να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς (ΑΑΔΕ κλπ), είναι το πώς σχεδιάζουν και εφαρμόζουν την λειτουργία όλων αυτών των συστημάτων προκειμένου να ελέγξουν, και καλά κάνουν, την φοροδιαφυγή χωρίς όμως να υπολογίζουν τις ελλιπείς ή προβληματικές υποδομές και χωρίς να προβλέπουν εναλλακτικές λύσεις! Και πάλι συμπέρασμα: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ...και ΑΡΠΑΧΤΕΣ!     

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ