Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Η ξεκαρδιστική στιγμή που γλάρος αρπάζει το παγωτό γυναίκας που περπατούσε στην παραλία (βίντεο)


Η πρώτη του απόπειρα ήταν αποτυχημένη αλλά τα κατάφερε με τη δεύτερη!
 
Mια γυναίκα απολάμβανε αμέριμνη το παγωτό της κάνοντας βόλτα στην παραλία όταν ένας γλάρος όρμησε και της το άρπαξε από το χέρι.

Η... 

Paula Jayne Legg, 39 ετών, από το Devon, περπατούσε με τον σύζυγό της, Chris, κατά μήκος μιας παραλίας στη Σκωτία όταν συνέβη το περιστατικό.

Τα πλάνα που μοιράστηκε η μητέρα δύο παιδιών δείχνουν το ανυποψίαστο θύμα να δέχεται την εναέρια επίθεση του θρασύτατου πουλιού καθώς περπατούσε με ένα χωνάκι παγωτού στο χέρι, μετέδωσε η Daily Mail.

Η υπάλληλος του εθνικού πάρκου, η οποία ζει στην άκρη του κοντινού Dartmoor, παραδέχτηκε ότι γνώριζε ότι οι γλάροι στην πόλη ήταν «αρκετά μοχθηροί», αλλά δεν περίμενε ότι θα την…λήστευαν.

Ισχυρίστηκε ότι το θαλασσοπούλι επιχείρησε μια αρχική τολμηρή βουτιά για το γλυκό, προτού κάνει κύκλους πίσω για μια ακόμη, αυτήν την φορά, επιτυχημένη απόπειρα.

Είπε: «Πήγαμε μια βραδινή βόλτα, εγώ και ο σύζυγός μου, και πήραμε ένα παγωτό στην παραλία.»

«Ο γλάρος είχε πράγματι κατέβει και μου την έπεσε μια φορά και έκανε κύκλους γύρω μου και ο Chris είπε, “Θα επιστρέψει”».

Και πρόσθεσε: «Ήξερα ότι θα ερχόταν και τότε έβγαλα το τηλέφωνό μου σε λειτουργία selfie».

Πιάνοντας την δεύτερη επίθεση με την κάμερα, το κλιπ αποκαλύπτει πώς ο γλάρος άρπαξε το παγωτό.

Μοιράζοντας τις εικόνες και το βίντεο της συνάντησης σε μια δημοφιλή σελίδα στο Facebook με την ονομασία Birds with Threatening Auras (Πουλιά με απειλητική αύρα), η Legg συγκέντρωσε έκτοτε εκατοντάδες θετικές αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες να κάνουν πλάκα με το περιστατικό.

Ένα άτομο αστειεύτηκε: «Αυτό είναι το πιο αστείο πράγμα που έχω δει όλη μέρα», ενώ ένα άλλο είπε: «Η φάτσα σου είναι τόσο αστεία!»

Ένας τρίτος σχολίασε: «Τόσο τέλειο. Η κοιλιά μου πονάει από τα γέλια. Συγγνώμη!»

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό καθώς είναι γνωστή η αδυναμία των γλάρων στα παγωτά. Βίντεο από τον Σεπτέμβριο του 2023 καταγράφει ανάλογη …επίθεση.

Tότε, ο γλάρος εθεάθη να αιωρείται κρυφά πάνω από μια ανυποψίαστη γυναίκα στο Etretat της Γαλλίας, πριν μπει και κλέψει μια μπουκιά από το παγωτό της.

Το βίντεο που καταγράφηκε από τον Fernando Bueno στις 6 Αυγούστου δείχνει την ύπουλη ληστεία του γλάρου, καθώς το πουλί αρπάζει επιτυχώς μια μπουκιά από το χέρι της γυναίκας και δραπετεύει.

«Η γυναίκα δεν παρατήρησε στην αρχή τι συνέβη», είπε ο Bueno στο Storyful, καθώς κάποιος άλλος έπρεπε να επισημάνει τον γλάρο που πετούσε από πάνω της.

Ο Bueno πρόσθεσε ότι ήταν έτοιμος να απαθανατίσει αυτή τη στιγμή καθώς είχε δει τον γλάρο να προσπαθεί ανεπιτυχώς να κλέψει φαγητό από άλλους ανθρώπους.

«Είναι μια ζεστή μέρα και το παγωτό είναι πάντα νόστιμο, ακόμη και για έναν έξυπνο γλάρο», είπε ο Bueno.