Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Μούχλα στους τοίχους: Ο τρόπος για να την εξαφανίσετε


 Η μούχλα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει υγειονομικά προβλήματα και να καταστρέψει την υφή και την εμφάνιση των τοίχων. 

Παρακάτω ακολουθούν...  

 
μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορέσετε να καθαρίσετε στην εντέλεια τη μούχλα από τους τοίχους σας:

Χρήση λευκού ξιδιού: Το ξίδι είναι ένα πολύ ισχυρό φυσικό αντιμυκητιασικό και απολυμαντικό που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τη μούχλα από τον τοίχο. Αναμείξτε το με νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι σε αναλογία 1:1 και ψεκάστε την επιφάνεια που έχει τη μούχλα. Αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα, στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό πανί.

Χρήση λευκαντικού: Η χλωρίνη περιέχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες γι’ αυτό και η χρήση της θεωρείται κατάλληλη για την απομάκρυνση της μούχλας. Αναμείξτε τη με νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι σε αναλογία 1:3 και ψεκάστε την επιφάνεια στην οποία έχει αναπτυχθεί η μούχλα. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε τη με ένα υγρό πανί.

Χρησιμοποιήστε αντισηπτικά μαντηλάκια: Τα αντισηπτικά μαντηλάκια είναι εμποτισμένα με αιθυλική αλκοόλη γεγονός που τα καθιστικά αποτελεσματικά για την απομάκρυνση της μούχλας.

Χρήση απορρυπαντικού με φυσικά συστατικά: Υπάρχουν επίσης απορρυπαντικά με φυσικά συστατικά όπως η σόδα που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της μούχλας. Αναμείξτε αυτά τα συστατικά με νερό για να δημιουργήσετε έναν φυσικό καθαριστικό και καθαρίστε τη μούχλα με ένα πανί.

Μόλις καθαρίσετε τα προβληματικά σημεία από τους τοίχους, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας αερίζεται καλά. Διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθεί ξανά η μούχλα στους τοίχους, λόγω της έντονης υγρασίας.

Επίσης, είναι σημαντικό να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την πηγή που προκαλεί τη μούχλα. Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέψετε την επανεμφάνισή της.

πηγή: spirossoulis.com