Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Καθαριστικό για το πάτωμα που κρατάει μακριά τα έντομα για πολύ καιρό



Το καλοκαίρι οι κατσαρίδες και τα έρποντα ή τα ιπτάμενα έντομα εμφανίζονται πολύ συχνά στο σπίτι μας. Μάλιστα... 

 
αν δεν δράσουμε έγκαιρα φτιάχνουν φωλιές και αναπαράγονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Φτιάξτε το σπιτικό καθαριστικό για το πάτωμα που θα εξοντώσει αλλά και θα διώξει όλα τα έντομα για πολύ καιρό.

Το πρόβλημα των εντόμων στο σπίτι μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με ένα καθαριστικό για το πάτωμα, που θα τα κρατήσει πολύ καιρό μακριά σας

Με τον ερχομό του καλοκαιριού και την όμορφη εποχή, η άφιξη κάποιων εντόμων είναι αναπόφευκτη. Είτε πετούν είτε σέρνονται, αυτά τα μικρά, συνήθως ακίνδυνα πλάσματα συχνά εισβάλλουν στα σπίτια μας αναζητώντας τροφή ή ασφαλή μέρη για να φωλιάσουν. Αλλά εδώ εξηγούμε πώς να απαλλαγείτε από αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά απωθητικά.

Με τον καύσωνα γέμισε το σπίτι ιπτάμενα και έρποντα έντομα: Πως να τα διώξεις χωρίς χημικά

Κράτα τα έντομα μακριά φυσικά

Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν εκτιμά ιδιαίτερα την παρουσία εντόμων στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να επέμβουμε με τη βοήθεια σπρέι και χημικών. Φυσικά, αυτά δεν μπορούν να είναι επιβλαβή μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τον άνθρωπο, καθώς περιέχουν διάφορες τοξίνες. Δεν είναι τυχαίο ότι η συσκευασία περιέχει πάντα μια προειδοποίηση για χρήση σε αεριζόμενο χώρο ή, σε κάθε περίπτωση, αερισμό των χώρων όπου χρησιμοποιούνται ορισμένα προϊόντα.

Αν και τα χημικά προϊόντα στην αγορά θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά και αξιόπιστα, υπάρχουν πολλές κατάλληλες φυσικές μέθοδοι για να κρατήσετε άριστα τα έντομα μακριά. Συγκεκριμένα, το τακτικό πλύσιμο του δαπέδου με ένα μείγμα δύο απλών συστατικών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τόσο τα χερσαία έντομα, όπως οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια, όσο και τα ιπτάμενα έντομα, όπως οι μύγες και τα κουνούπια.

Η εύρεση εντόμων στο σπίτι είναι απολύτως φυσιολογική, ειδικά με την έλευση του καλοκαιριού. Αυτοί οι μικροί απρόσκλητοι επισκέπτες συνήθως αναζητούν φαγητό ή μέρη για να φωλιάσουν. Ως εκ τούτου, πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να προσέχουμε την τάξη και την καθαριότητα και να τους εμποδίζουμε να βρουν υπολείμματα τροφής. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στο πλύσιμο του δαπέδου. Ας δούμε μαζί πώς να το κάνουμε με δύο συστατικά που κρατούν τα έντομα μακριά φυσικά.

Τα συστατικά για να πλύνετε το πάτωμα

Τα δύο βασικά συστατικά για ένα εξαιρετικό καθαριστικό δαπέδου, ανθεκτικό στα σφάλματα είναι το κίτρινο σαπούνι και το μηλόξυδο. Το πρώτο, λιγότερο γνωστό, είναι ένα είδος καθαριστικού με βάση το νερό, το λάδι καρύδας και τη γλυκερίνη. Συνήθως βγαίνει σε κύβους και η υφή του είναι αρκετά απαλή. Το δεύτερο, από την άλλη, είναι ένα περισσότερο οικείο συστατικό στις κουζίνες και χρησιμοποιείται τόσο για την προετοιμασία και την καρύκευση των φαγητών όσο και για το καθάρισμα. Ειδικά στο τελευταίο, ξεχωρίζει χάρη στη φυσική του απολιπαντική δύναμη.

Το κίτρινο σαπούνι είναι ένα τέλειο εντομοαπωθητικό, επειδή η μυρωδιά του ενώ είναι ευχάριστη για τον άνθρωπο, είναι άκρως δυσάρεστη για την πολύ ευαίσθητη όσφρηση των εντόμων.

Πώς να το κάνετε

Η διαδικασία για να φτιάξετε ένα απωθητικό καθαριστικό είναι πολύ απλή. Απλώς διαλύστε 30 γραμμάρια κίτρινου σαπουνιού σε ένα δοχείο με ζεστό νερό. Μόλις διαλυθεί καλά, προσθέστε ένα φλιτζάνι μηλόξυδο. Ανακατέψτε τα καλά, βυθίστε το πανί, στύψτε το και συνεχίστε να καθαρίζετε τα πατώματα.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα έχετε δημιουργήσει ένα αόρατο φράγμα που κρατά μακριά τα έντομα, αλλά και ένα αρωματικό, καθαρό και τέλεια απολυμασμένο δάπεδο.

Πηγή: daddy-cool.gr