Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ


Με την εκδημία τού εξαδέλφου, θείου και παππού μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους Γέροντος Αγαθονίκου, η εξαδέλφη του κυρία Ελένη Ζαφειρίου - Φατούρου και όλα τα υπόλοιπα μέλη τής οικογενείας τού αειμνήστου Γέροντος Αγαθονίκου επιθυμούν να απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος τῆς οικογενείας του: 


 
Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, για τις ευχές και για την ηθική του συμπαράστασή του πρός την οικογένεια τού αειμνήστου Ιεράρχου.
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και όλους τους Αρχιερείς, που παραβρέθηκαν στην νεκρώσιμη ακολουθία.
Τούς Κληρικούς και τούς Μοναχούς, που δεν τον ξέχασαν και ερχόταν τακτικά στο δωμάτιό του για να τον δούν και να πάρουν την ευχή του, και κατά την εξόδιο ακολουθία που συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση τῆς ψυχής του και συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του.
Τούς Τοπικούς Άρχοντες, για την παρουσία τους.
Τούς κατά καιρούς θεράποντες ιατρούς τών Νοσοκομείων Κατερίνης, Παπαγεωργίου και Αγίου Λουκά Θεσσαλονίκης και τού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως και τούς νοσηλευτές που φρόντισαν τον Γέροντα Μητροπολίτη κατά την ασθένειά του.
Τελευταίο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τούς πιστούς και κατοίκους τής Κατερίνης για το μεγάλο τους ενδιαφέρον να μαθαίνουν από την υπογεγραμμένη την πορεία τής υγείας τού αγαπημένου μου εξαδέλφου και Επισκόπου τους όλα αυτά τα χρόνια που στάθηκα κοντά του διακονώντάς τον με αδελφική αγάπη, υπομονή και αυταπάρνηση, αλλά και όλους όσοι παραβρέθηκαν τόσο κατά το λαϊκό προσκύνημα, αλλά και τα την διάρκεια της νεκρωσίμου ακολουθίας, ακολουθώντας την πομπή μέχρι και το κοιμητήριο, καταθέτοντας και εκεί την αγάπη και τον σεβασμό τους πρός τον Γέροντα Αγαθόνικο, τον «παππού» όπως τον έλεγαν πολλοί. Αυτό που μάς συγκίνησε σαν οικογένεια και είναι κάτι πού θα το πάρουμε μαζί μας και θα το θυμόμαστε σε όλη μας την ζωή ήταν η αγάπη και ο σεβασμός πού έδειξε όλος ο λαός τής Πιερίας, παρά την φυσική του απουσία για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, αλλά και πολλά νέα παιδιά, τα οποία μπορεί να τον θυμούνται σαν μια θολή εικόνα, ήρθαν όμως για να χαιρετίσουν και να φιλήσουν το χέρι του.
Για όλα αυτά, ευχαριστούμε όλους σας και ευχόμαστε, η ευχή του να είναι με όλους όσοι τον αγάπησαν και τον τίμησαν και θα συνεχίζουν να τον τιμούν.

Με πολλές ευχαριστίες.
Για την Οικογένεια του αειμνήστου Μητροπολίτου Αγαθονίκου,
Ελένη Ζαφειρίου - Φατούρου.