Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Στην κεντρική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη


Μπροστά σε πολύ κόσμο, σε μια συγκέντρωση με έντονο παλμό και πάθος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε πολιτικά.

 
- Για τα τεκμήρια απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ενώ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ως φορομπήχτες, γιατί πρότεινε τη φορολόγηση των κερδών των μερισμάτων, πάνω από 100.000€, με 5%.
Ήρθε η Ν.Δ. και φορολογεί συλλήβδην το επάγγελμα και όχι το εισόδημα, δηλώνοντας ουσιαστικά την αδυναμία της να πατάξει την πραγματική φοροδιαφυγή.
- Για την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες, με τον πληθωρισμό των τροφίμων να είναι, επι 24 συνεχείς μήνες, πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι η 2η χαμηλότερη στην Ε.Ε., μετά τη Βουλγαρία.
Μείωση του Φ.Π.Α. στα βασικά αγαθά, χρησιμοποιώντας μέρος από τα υπερκέρδη που εμφάνισε το κράτος από τους έμμεσους φόρους (Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα)
- Για την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των τραπεζών.
Οι τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και διασωθεί με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, είχαν 3 δις υπερκέρδη σε μια διετία, από τις διάφορες προμήθειες στις συναλλαγές και τη διαφορά στο επιτόκιο χορηγήσεων και καταθέσεων.
Με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να τις βάζει πρόστιμο 41 εκ. ευρώ.
Δηλαδή για υπερκέρδη 3 δις, πρόστιμο 41 εκ. ευρώ. Τους λέει δηλαδή, ουσιαστικά, «συνεχίστε να αισχροκερδείτε».
Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, με προτάσεις και λύσεις για τον λαό.
Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, απέναντι στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη.  

Κωνσταντίνος Κουτρούπας