Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Λεκές από λάδι: Το κόλπο για να απαλλαγείς σε 3 λεπτά


Βούτηξες την μπουκιά στη σαλάτα αλλά έφαγες τη μισή. Η υπόλοιπη κείτεται νεκρή πάνω στο αγαπημένο σου τραπεζομάντιλο ή- ακόμα χειρότερα- μεταξύ μπλούζας και παντελονιού. Σε... 

 
σημείο εμφανές και η κατάσταση δεν σώζεται. Θυμάσαι όσα ρούχα σου έχεις αποχωριστεί κατά καιρούς γιατί ο λεκές από λάδι δεν βγήκε ποτέ στο πλυντήριο. Σώζεται, σώζεται. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από αυτή τη λαδιά.

Πώς φεύγει ο λεκές από λάδι;

Βάζεις πάνω στον λεκέ από λάδι, ταλκ. Δεν είναι χρήσιμο μόνο για το πουδράρισμα του μωρού, αφαιρεί και δύσκολους λεκέδες. Βάλε γενναία ποσότητα, μην το λυπηθείς. Το αφήνεις να δράσει για 3 λεπτά. Το ταλκ απορροφά τα λιπαρά στοιχεία με αποτέλεσμα το καθάρισμα να είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό.


Λίγο ακόμα και καθάρισες. Ρίχνεις λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Τρίβεις τοπικά και είναι και πάλι έτοιμο προς χρήση.

Να θυμάσαι πως όσο πιο γρήγορα δράσεις, τόσο πιο εύκολα θα φύγεις ο λεκές από λάδι. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι, την ώρα που τρώτε και δεις το τραπεζομάντιλο να λαδώνεται, πολύ απλά να πιέσεις πάνω στη λαδιά λίγη ψίχα ψωμί. Το ψωμί θα τραβήξει το πολύ λάδι κι όταν πια φάτε θα μπορείς να το πλύνεις, πρώτα τοπικά και επισταμένα κι έπειτα ολόκληρο.

Το ταλκ σώζει

To ταλκ είναι ένα φυσικό ορυκτό, που χρησιμοποιείται μόνο του ως σκόνη ταλκ και ως συστατικό σε μια σειρά προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας. Η χρήση του μετρά 134 χρόνια και φυσικά ξεκίνησε από τη φροντίδα των βρεφών.

Πέρα από την πιο συνηθισμένη του χρήση, όμως, ως υδροαπωθητικό και τη δραστικότητά του στο λεκέ από λάδι, το ταλκ είναι πολύ καλή ύλη σε καλλυντικά που χρησιμοποιείς, όωπς η σκιά ματιών και το ρουζ. Το ποιοτικό ταλκ δεν έχει αμίαντο και είναι απολύτως ασφαλές.

Πηγή: ladylike.gr