Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές στις 7 υγειονομικές περιφέρειες της χώρας


Αναμενόμενα και χωρίς εκπλήξεις, είναι τα ονόματα των πέντε από τους επτά Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, που προκρίθηκαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και αύριο περνούν από ακρόαση στη Βουλή προκειμένου να λάβουν το «πράσινο φως» για να διοριστούν.

Πρόκειται για... 

 
την κυρία Όλγα Μπαλαούρα, νυν διοικήτρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση της Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) που έχει υπό την ευθύνη της όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Η κυρία Μπαλαούρα ήταν η επικρατέστερη όλων των άλλων υποψηφίων για τη διεκδίκηση αυτής της θέσης, καθώς συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έγινε με τον Νόμο Κεραμέως.

Αξίζει να τονισθεί ότι ένα από τα σημαντικότερα έργα που αφήνει πίσω της στο νοσοκομείο είναι ο πρόγραμμα της κατ’ οίκον νοσηλείας για τους καρκινοπαθείς, όπου οι ογκολογικοί ασθενείς μπορούν να κάνουν τη χημειοθεραπεία στο σπίτι τους με ιατρική επίβλεψη. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο με αφορμή αυτό το πρόγραμμα, γεγονός που φαίνεται ότι μέτρησε υπερ της και στην επιλογή της. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τη θέση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ μέχρι πολύ πρόσφατα, κατείχε ο Αξιωματικούς της Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης που πριν από λίγες ημέρες, τοποθετήθηκε ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δίπλα στο πλευρό του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που τους συνδέει μακρά φιλία. Έτσι φαίνεται ότι εξηγείται και η απουσία του ονόματος του από τους υποψήφιους διεκδικητές της 1ης ΥΠΕ, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά αλλά και τον εκνευρισμό του ίδιου.

Τα άλλα τέσσερα ονόματα είναι οι νυν διοικητές κ. Χρήστος Ροϊλός, κ. Δημήτριος Τσαλικάκης, κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, κ. Φώτιος Σερέτης στη 2η, 3η, 4, και 5η ΥΠΕ αντίστοιχα.

Τα δυο ονόματα που έως τώρα δεν είχαν γίνει γνωστά, ωστόσο ακούγονταν ως τα επικρατέστερα είναι κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος διοικητής στην 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) και ο κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τον διορισμό των νέων Διοικητών ΥΠΕ και για αυτό το λόγο εστάλη και η σχετική πρόσκληση στα μέλη της η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024 και ώρα 10.00΄, στην Αίθουσα Γερουσίας. Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά των προτεινομένων, καθώς και τα ποινικά τους μητρώα θα σας αποσταλούν».

Μόλις οι Διοικητές ΥΠΕ λάβουν τις θέσεις τους θα συνεχιστεί η διαδικασία και για την επιλογή των Υποδιοικητών των Υγειονομικών περιφερειών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι υποψήφιοι έχουν περάσει από την διαδικασία της προσωπικής συνεντεύξεις και ήδη έχουν προκύψει οι τελικές λίστες με τους 7 επικρατέστερους που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.