Χρωματιστά και γευστικά
Υλικά
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, σε κύβους
- 1 μικρή μελιτζάνα, σε κύβους
- 1/2 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ρικότα
- 240 γρ. ζυμαρικά
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε φέτες
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα πυρέξ και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τη ρικότα σε κουταλιές και ψήστε για 40- 50 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να φουσκώσουν και τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Όσο τα λαχανικά είναι στο φούρνο, βράστε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Λίγο πριν (5- 10 λεπτά) τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Στο πυρέξ με τα λαχανικά, προσθέστε το σκόρδο, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού και τα ζυμαρικά.
- Ανακατέψτε, δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν θέλετε.
- Σερβίρετε και προσθέστε από πάνω λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα και αλάτι και απολαύστε!