Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Πώς θα ξαναζεστάνεις το ρύζι και τα ζυμαρικά για να μοιάζουν φρέσκα


Αφού αποθηκεύσεις σωστά το ρύζι ή τα ζυμαρικά στο τάπερ και μετά στο ψυγείο, έρχεται η ώρα να ξαναζεστάνεις το φαγητό.

Αρχικά να σου πούμε πως...  

 
με τόσο υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να τηρείς όλους τους κανόνες υγιεινής για να διατηρείται το φαγητό κατάλληλο προς κατανάλωση.

Ας ξεκινήσουμε από το ρύζι:

Ο πιο απλός τρόπος για να είναι το ρύζι μαλακό και σπυρωτό όπως την πρώτη στιγμή, είναι ένα παγάκι. Βάζεις τον πάγο πάνω από το ρύζι που θα ξαναζεστάνεις και το αφήνεις στα μικροκύματα για μισό με ένα λεπτό,
Θα παρατηρήσεις πως ο πάγος δεν λιώνει μεν αλλά δημιουργεί στο ρύζι την υγρασία που χρειάζεται για να έχει την υφή του φρεσκομαγειρεμένου.

Μια άλλη λύση είναι να βάλεις μια κουταλιά της σούπας καυτό νερό ή ζωμό στο ρύζι, να το σκεπάσεις με πετσέτα ή καπάκι και να αφήσεις την υγρασία να κάνει το θαύμα της.

Όσον αφορά τα ζυμαρικά η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή! Ένα αντικολλητικό τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και υπομονή για 3 με 4 λεπτά είναι αρκετή για το τέλειο πιάτο ζυμαρικών.