Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Πιστώνεται την επιστροφή των αρχαιοτήτων της Β.Πιερίας ο Μπαραλιάκος


Η Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου εγκαινιάστηκε χθες από την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη. Ένας σύγχρονος, λειτουργικός και ασφαλής χώρος θα φιλοξενεί πλέον σημαντικό μέρος των αρχαιολογικών θησαυρών της Βόρειας Πιερίας.

Αυτό... 

 
όμως που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και πρόσφερε μεγάλη ικανοποίηση ήταν η εξαγγελία της Υπουργού ότι μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για την επιστροφή αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί στην Β Πιερία και βρίσκονται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο του Μακρυγιάλου.

Ένα δίκαιο αίτημα κατοίκων, αρχαιολόγων και φορέων της Β.Πιερίας ικανοποιείται και για αυτό το αποτέλεσμα μεγάλη ήταν η συμβολή του Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου που από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε, είχε θέσει ως προσωπικό του στοίχημα την επιστροφή των αρχαίων συλλογών που ανακαλύφθηκαν στην Β.Πιερία και βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου της Θεσσαλονίκης, να επιστρέψουν και να εκτεθούν στο ολοκαίνουργιο Μουσείο του Μακρυγιάλου.

Ο Βουλευτής τόσο σε συναντήσεις στο Υπουργείο όσο και με επιστολές ζητούσε επίμονα από την Υπουργό να έρθουν τα αρχαία στον φυσικό τους χώρο, εκεί δηλαδη που βρέθηκαν. Και τελικά η κα Μενδώνη δεν του χάλασε το χατίρι και αφού ξεπεράστηκαν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα σε λίγες μέρες θα έχουμε την χαρά να τα θαυμάζουμε στις προθήκες του Μουσείου.