Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Εύκολη και γρήγορη ομελέτα χωρίς αυγό


Υλικά:

  • 200γρ τόφου
  • 2 κ.σούπας ταχίνι ολικής
  • 2 κ.σούπας σπόρους chia
  • ½ κ.γλυκού αλάτι
  • πιπέρι


 

  • 1/3 κ.γλυκού πάπρικα
  • ½ κ.γλυκού κουρκουμά
  • 1 κ.γλυκού ρίγανη
  • 2/3 κούπας νερό
  • 3κ.σούπας διατροφική μαγιά
  • 10 σπαράγγια
  • κολοκυθάκια σε λωρίδες
  • 4-5 ντοματίνια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

  • Σε μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Σωτάρουμε τα μισά λαχανικά μας. Κολοκυθάκια, τοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι για 2 λεπτά να μαραθούν λίγο.
  • Προσθέτουμε το μίγμα τόπου πάνω από τα λαχανικά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τοποθετούμε τα σπαράγγια.
  • Κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά να ψηθεί από κάτω και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιάτο και βάζουμε ξανά την ομελέτα στο τηγάνι.
  • Κλείνουμε το καπάκι για άλλα 2 λεπτά. Έτοιμη!

Πηγή: govastileto.gr