Υλικά:
- 200γρ τόφου
- 2 κ.σούπας ταχίνι ολικής
- 2 κ.σούπας σπόρους chia
- ½ κ.γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 κ.γλυκού πάπρικα
- ½ κ.γλυκού κουρκουμά
- 1 κ.γλυκού ρίγανη
- 2/3 κούπας νερό
- 3κ.σούπας διατροφική μαγιά
- 10 σπαράγγια
- κολοκυθάκια σε λωρίδες
- 4-5 ντοματίνια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση:
- Σε μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Σωτάρουμε τα μισά λαχανικά μας. Κολοκυθάκια, τοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι για 2 λεπτά να μαραθούν λίγο.
- Προσθέτουμε το μίγμα τόπου πάνω από τα λαχανικά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τοποθετούμε τα σπαράγγια.
- Κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά να ψηθεί από κάτω και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιάτο και βάζουμε ξανά την ομελέτα στο τηγάνι.
- Κλείνουμε το καπάκι για άλλα 2 λεπτά. Έτοιμη!
Πηγή: govastileto.gr