Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα σκόρδου ανάλογα με τα γούστα σας
Υλικά
- 4 μεσαία στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, κομμένα σταυρωτά σε χοντρές λωρίδες
- 75 γρ. αλεύρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 10 μικρές σκελίδες σκόρδο, ή ανάλογα με τη γεύση
- 250 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Μαγειρεμένο ρύζι στον ατμό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε το με το αλεύρι και αλατοπιπερώστε καλά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίστε το κοτόπουλο, τινάζοντας πρώτα το περιττό αλεύρι, για 1- 2 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα παντού.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Καθαρίστε όσες σκελίδες σκόρδου θέλετε και ρίξτε τις στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι το σκόρδο να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας για να μην καεί το κοτόπουλο.
- Ρίξτε το ζωμό και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Δοκιμάστε τα καρυκεύματα και προσαρμόστε τα ανάλογα.
- Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε, και σερβίρετε με ρύζι.