Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Εξαιρέσεις ακόμη και στην… θέση της τελευταίας κατοικίας;



Το ερώτημα απευθύνεται προς τον «αρμόδιο» Αντιδήμαρχο και στους «υπεύθυνους» Υπαλλήλους, στους οποίους ανατέθηκε η εύρυθμη λειτουργία των Κοιμητηρίων. 

Όταν δεν υπάρχει «οικογενειακός» τάφος, ερωτώνται οι συγγενείς του κεκοιμημένου σε ποιο σημείο θα ήθελαν να ενταφιαστεί ο άνθρωπος τους; Αν δηλαδή επιθυμούν σε τάφο αγνώστου, στον οποίο προηγήθηκε εκταφή, μετά... 

 
τη συμπλήρωση κάποιων ετών ή στο «χέρσο» τμήμα, που παρεπιπτόντως βρίσκεται και στο μπροστινό τμήμα, κοντά στην είσοδο;
Εάν υποχρεωτικώς γίνεται χρήση των εκταφών (απολύτως λογικό γιατί δε μπορεί να παραμένουν για μήνες ορθάνοιχτες), θα πρέπει ακόμη και για τη σειρά της χρήσης τους, να υπάρχει «λογική» δικαιολογία των «υπευθύνων», γιατί για παράδειγμα περνάμε από 30 προηγούμενες εκταφές για να οδηγηθούμε σε μια στο βάθος… στα μετόπισθεν και όχι «προβεβλημένα» τμήματα…
Αν, λοιπόν, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει λογική απάντηση από τους αρμόδιους, που να δικαιολογεί στους πονεμένους συγγενείς την επιλογή του συγκεκριμένου μνήματος για χρήση, τότε θα πρέπει, ασφαλώς, να υπάρχει τεκμηριωμένη απάντηση γιατί την 29η Ιουλίου ε.ε., ενώ υπάρχει πλήθος ορθάνοιχτων μνημάτων από εκταφές (κάποιες μάλιστα χορταριασμένες από την πολύμηνη εγκατάλειψη), πραγματοποιήθηκε ενταφιασμός στο τμήμα (προνομιακό;) που βρίσκετε ακριβώς δίπλα από την «χωματερή» του Κοιμητηρίου. Μάλιστα δεν «προτιμήθηκαν» δυο προγενεστέρως σκαμμένοι τάφοι, αλλά ανοίχτηκαν δύο άλλοι, τύποις «περίοπτοι» πιο θεατοί! Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια διάκριση!!!
Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται «ιδιαίτερες». Γιατί, ωστόσο, στο πρόσφατο παρελθόν, και όταν ακόμη υπήρξαν περιπτώσεις νέων -πολύ νέων- ανθρώπων, ακόμη και παιδιών 17 και 19 ετών, δεν έγινε η απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη «εξαίρεση»;;;
Δεν καταλαβαίνετε Κύριοι ότι είστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζεται και να εφαρμόζεται ίση μεταχείριση προς όλους τους δημότες και μάλιστα σε στιγμές οριακές και επώδυνες, όπως εκείνες της απώλειας αγαπημένων προσώπων;;; Είναι ντροπή και ύβρις να κατηγοριοποιούνται οι νεκροί και οι οικείοι τους!!!
Κύριε Δήμαρχε, νομοτελειακό είναι, οι τακτικές υπαλλήλων να αντανακλούν στο δικό σας πρόσωπο. Στα πρόσωπα εκείνα που εμείς επιλέξαμε να διοικούν τον Δήμο, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Μεταξύ αυτών, δυστυχώς, εντάσσεται και το Κοιμητήριο. Εδώ, λοιπόν, όπου όλα πλέον τελειώνουν, είναι αδιανόητο να επιτρέπονται αδικαιολόγητες διακρίσεις!!!
Αυτές ξέρετε καταγράφονται και στο τέλος, ενώ οι υπάλληλοι, εκ των πραγμάτων, παραμένουν στις θέσεις τους, Υμείς, «πληρώνετε» τον «λογαριασμό» των «αδικιών» και των μεροληπτικών επιλογών, στο τέλος της τετραετίας δια της… αποκαθηλώσεως… ρωτήστε και τους προκατόχους σας!
Τίποτε δεν μένει κρυφό… όταν μάλιστα είναι τόσο εξόφθαλμο και κραυγαλέο. Δεν είμαστε… ανόητοι!!!

ΥΓ. Ασφαλώς και δεν έχουμε τίποτε προσωπικό, ούτε με τον ενταφιασθέντα στον εν λόγω τάφο, για τον οποίο ευχόμαστε καλή ανάπαυση, ούτε, βεβαίως, με τους οικείους του, στους οποίους ευχόμαστε δύναμη και παρηγοριά. Καμία συμπάθεια και εκτίμηση, ωστόσο, δεν έχουμε σε όποιον υπηρεσιακό παράγοντα, για λόγους που δεν κατανοούμε και δεν αποδεχόμαστε, μεροληπτεί!!!

Αναγνώστης