Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Οι δίδυμες που συγκέντρωσαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία στις πανελλήνιες


Είναι πραγματικά απίστευτο και όμως αληθινό!

Δύο δίδυμες από την... 


 

Πάτρα, η Αγγελική και η Αδαμαντία Θεοδωροπούλου, αρίστευσαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και συγκέντρωσαν ακριβώς την ίδια βαθμολογία! 17.350 μόρια ακριβώς! Τα δύο κορίτσια διάβασαν μαζί για τις πανελλήνιες κρατώντας η μια το βιβλίο της άλλης προκειμένου να αλληλοεξετάζονται και τα κατάφεραν να πετύχουν την ίδια βαθμολογία, επίλέγοντας μάλιστα και την ίδια σχολή στην οποία θα εισαχθούν.

Μαθήτριες του Λυκείου Καστριτσίου και του φροντιστηρίου Άλμα, η Αγγελική και η Αδαμαντία επέλεξαν να εισαχθούν στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Μπορούμε με βάση τα μόρια να εισαχθούμε και σε άλλες σχολές όπως η Ψυχολογία κλπ, αλλά θεωρούμε ότι είναι πολύ θεωρητικό το αντικείμενο. Έτσι επιλέξαμε την Κοινωνική Εργασία που έχει πολύ ενδιαφέρον και δράση. Εγώ προσωπικά το ήθελα και το είχα επιλέξει εξ΄αρχής, το είχα αποφασίσει. Στη διαδρομή, πείστηκε και η Αγγελική και έτσι, είμαστε πλέον σίγουρες για το πού θα φοιτήσουμε», λέει η Αδαμαντία. «Διαβάζαμε μαζί, και παρακινούσε η μια την άλλη. Το γεγονός ότι ήμασταν μαζί μας βοηθούσε στο να μην αποσπαστεί η προσοχή μας και ήταν πολύ υποστηρικτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο», λέει η Αγγελική.

Όσο για το πως αντέδρασαν όταν είδαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία απάντησαν με μια φωνή: «Ήταν πολύ πολύ περίεργο, αλλά και πολύ πολύ ωραίο».


Ανάλογη ήταν και η αντίδραση των γονιών τους, οι οποίοι είναι άλλωστε «προπονημένοι» στα… απίθανα. Και τούτο καθώς του χρόνου, το 2025, θα καθίσουν στα θρανία για να δοκιμαστούν στις πανελλήνιες, τα δύο δίδυμα αδέλφια της Αγγελικής και της Αδαμαντίας, τα αγόρια της οικογένειας ο Νίκος και ο Γιώργος! Αν ακολουθήσουν μάλιστα την ίδια μέθοδο διαβάσματος με τις αδελφές τους η επιτυχία τους θα είναι σίγουρη.

Τέσσερα παιδιά από την ίδια οικογένεια, στη μάχη των πανελληνίων μέσα σε δύο χρόνια. Δύο κορίτσια και δύο αγόρια, που παίζουν την ευτυχία στο… τετράγωνο… Γιατί οι πανελλήνιες έχουν και τις φωτεινές ανθρώπινες στιγμές τους.

Πηγή: thebest.gr