Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

TOKAS OLYMP FRUITS:


Πάνω από 5 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις στην Πιερία μέσα από το Π.Α.Α. Μπαλτατζής. Θετικό το πρόσημο από την επιστροφή της επιχειρηματικής αποστολής της εταιρίας από την Νέα Υόρκη.

Στην διεθνή έκθεση Τροφίμων της Νέας Υόρκης Summer Food Funcy Show συμμετείχε επιχειρηματική αποστολή της TOKAS OLYMP FRUITS με θετικό πρόσημο. Από την γη της Πιερίας τα ελληνικά ακτινίδια βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο στην διεθνή έκθεση τροφίμων της Νέας Υόρκης.

Η... 

 
εταιρία TOKAS OLYMP FRUITS ήδη πραγματοποιεί εξαγωγές ακτινιδίων σε Ευρώπη, Ινδία, Λατινική Αμερική και Καναδά, και πλέον συμφώνησε κύκλο εξαγωγών και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ φιλοδοξεί την επερχόμενη χρονιά να εξάγει συνολικά άνω των 6.000.000 κιλών τυποποιημένων ακτινιδίων. Οι στρατηγικές επενδύσεις σε υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και η προσήλωση στο στόχο της δημιουργίας μιας πρωτοπόρας επιχείρησης απέδωσαν καρπούς με την TOKAS OLYMP FRUITS να διαγράφει συνεχώς ανοδική πορεία. Δεν είναι άλλωστε μικρή η παρουσία της οικογένειας ΤΟΚΑ στο χώρο της βιομηχανίας. Ήδη από το 1985 η οικογένεια ΤΟΚΑ ξεκίνησε την τριβή της με τον χώρο του εμπορίου με κύρια δραστηριότητα της την μεταπώληση σιτηρών, ενώ άμεσα δημιούργησε και την βιομηχανία ζωοτροφών ΤΟΚΑΣ ΣΙΤΗΡΑ Α.Ε.

Η πολύχρονη ενασχόληση της με το εμπόριο και η μεθοδικότητα είναι και η «πολύτιμη προίκα» της οικογενείας για την δημιουργία ενός νέου επαγγελματικού ορίζοντα. Τα τελευταία 5 έτη, με μεγάλη εμπειρία πλέον στον χώρο του εμπορίου και της βιομηχανίας η οικογένεια ΤΟΚΑ αποφάσισε την δραστηριοποίηση της στον τομέα της εξαγωγής φρούτων και συγκεκριμένα στην εξαγωγή ακτινιδίου , διαθέτοντας δική της πρότυπη και φιλική προς το περιβάλλον βιομηχανική εγκατάσταση συντήρησης και μεταποίησης ακτινιδίων.  
 


Η πρόκληση ήταν μεγάλη και η TOKAS OLYMP FRUITS απέδειξε ότι έχει την δυναμική να ανταπεξέλθει. Με επιτυχημένη παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις όπως η FRUIT LOGISTICA στο Βερολίνο,η FRESKON στην Θεσσαλονίκη και προσφάτως στο SUMMER FUNCY FOOD SHOW στην Νέα Υόρκη, η TOKAS OLYMP FRUITS ήδη δημιούργησε παγκόσμιο κύκλο πελατών και συνεργατών.

Μαζί με νέες αγορές η TOKAS OLYMP FRUITS γεμίζει το αναπτυξιακό της οπλοστάσιο και με νέες επενδύσεις άνω των 5 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του μέτρου 4.2 του ΠΑΑ Μπαλτατζής, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025, οι οποίες στοχεύουν και πάλι στην μεταποίηση και εξαγωγή ακτινιδίων. Συγκεκριμένα ετοιμάζεται και δεύτερη πρότυπη βιομηχανική μονάδα συντήρησης και μεταποίησης ακτινιδίων φιλική προς το περιβάλλον με στόχο η TOKAS OLYMP FRUITS να μπορεί να εξυπηρετεί ακόμη μεγαλύτερο κύκλο πελατών ανά τον κόσμο. Για την τοπική κοινωνία της Πιερίας τέτοιου είδους επενδύσεις είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη του νομού, ενώ η ανάπτυξη της εξωστρέφειας της χώρας μέσω των εξαγωγών γεωργικών προιόντων παγκοσμίως ενθαρρύνει και την ανάπτυξη της ίδιας της ελληνικής οικονομίας. Το όραμα της TOKAS OLYMP FRUITSείναι μία διαρκώς αναπτυσσόμενη στα παγκόσμια πρότυπα επιχείρηση ενώ όπως και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της δηλώνουν « ο παραγωγός και οι εργαζόμενοι μας, η ομάδα μας, όλοι μαζί δημιουργούμε από την Πιερία για ολόκληρο τον κόσμο».