Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Διαστάσεις παράνοιας για τις «100 ώρες» της «κολάσεως»: Πως μια συνηθισμένη κακοκαιρία μετατρέπεται σε εργαλείο κατατρομοκράτησης


Οι «ακραίες» αυγουστιάτικες βροχές

Διαστάσεις παράνοιας παίρνει η τρομοκρατία απέναντι σε μια συνηθισμένη κακοκαιρία στα τέλη Αυγούστου η οποία θα έχει και… βροχές.

Με πηχυαίους τίτλους τύπου «ψυχρή λίμνη» και οι «100 ώρες» της κολάσεως τα ΜΜΕ σκορπούν κυριολεκτικά τον τρόμο συστήνοντας μάλιστα –μέσω του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου- οι πολίτες... 


 

να αυτοπεριορίσουν τις μετακινήσεις τους!

Το κλίμα αυτό της τρομοκρατίας του καιρού έχει ξεκινήσει εδώ και δύο έως τρεις ημέρες βομβαρδίζοντας καθημερινά με δημοσιεύματα για την «ανείπωτη» καταστροφή που έρχεται…

Μάλιστα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στη βάρδια του οποίου κάηκε η Αττική από τις φωτιές συγκάλεσε συσκέψεις επί συσκέψεων με Περιφέρειες, Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις και πάει λέγοντας.

Τι κι αν στην Κάσο η Ελλάδα υποχώρησε κατά κράτος στις τουρκικές απαιτήσεις; Τι κι αν η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου μάλλον οδεύει προς ακύρωση αφού η Τουρκία δεν επιτρέπει σε δύο άλλα ανεξάρτητα κράτη να πραγματοποιήσουν ένα έργο οικονομικής σημασίας, αφού έχει δηλώσει ότι «κανένα έργο δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την συναίνεση ή την συμμετοχή της»!

Τι κι αν στην «χώρα» μέσα σε τρεις μόνο μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) έχουν εισβάλλει 10.000 αλλοδαποί;

Μια συνηθισμένη κακοκαιρία είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα και μάλιστα της δίνεται χαρακτήρας καταστροφής.

Πως μπορεί να επιβιώσει αυτός ο τόπος με τέτοιο επίπεδο σοβαρότητας ή καλύτερα μη-σοβαρότητας;

Πολύ δύσκολα αφού το τροπάριο είναι γνωστό: Σε οποιαδήποτε κακοκαιρία κολλούν από δίπλα τη λέξη «ακραία», σε συνδυασμό με «την κλιματική αλλαγή».

Είναι η απαραίτητη «συνταγή» προκειμένου να αναδείξουν την ατζέντα τους.