Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η μικροφωτιά στην Πλάκα Λιτοχώρου, το 112, και η διασπορά ψευδών ειδήσεων...



Η προχθεσινή μικροφωτιά στην παραλία της Πλάκας Λιτοχώρου έφερε στο προσκήνιο μια σειρά από ζητήματα στα οποία αναφερθήκαμε σε προχθεσινή μας ανάρτηση. 
 
Σήμερα θέλουμε νε νέο σημείωμα να θέσουμε άλλα 2-3 θεματάκια. Η φωτιά έσβησε άμεσα και αποτελεσματικά μέσα σε 2 ώρες και 50 λεπτά. Έτσι...
 

οι λουόμενοι συνέχισαν τα μπάνια τους, καθώς και η ροή των αυτοκινήτων στην εθνική οδό, όπως και τα τρένα συνέχισαν κανονικά, αφού δεν σταμάτησαν ούτε ένα λεπτό. Όμως συνέβη το εξής τραγελαφικό. Με αφορμή το 112 που αναστάτωσε την περιοχή και με αφορμή τις λανθασμένες οδηγίες, το άρπαξαν σαν θέμα οι «Αθηναίοι» δημοσιογράφοι και πήγαν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. 

Μέχρι το βράδυ διέσπειραν ψευδώς ειδήσεις ότι κάηκε το χωριό, ότι θα καεί ο Όλυμπος, ότι εκκενώθηκαν τα χωριά και άλλα τραγικά παραμύθια, με αποτέλεσμα να αναστατωθούν οι απανταχού συγγενείς και να τηλεφωνούν από δω και από κει.

 Για την αναστάτωση αυτή ευθύνονται αυτοί που «δούλεψαν» και «γέμισαν» το 112 και στη συνέχεια οι δημοσιογραφοφαγάδες της Αθήνας που μισή μέρα μετά το σβήσιμο της μικροφωτιάς, διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις.

 Κλείνοντας θα θέλαμε να δώσουμε και πάλι συγχαρητήρια στην πυροσβεστική, το τοπικό αστυνομικό τμήμα και τους εθελοντές.