Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

5 Απλά τρικ για να ξεπεράσεις την άρνηση να επιστρέψεις στη δουλειά μετά τις διακοπές


Η χειρότερη στιγμή των καλοκαιρινών διακοπών είναι όταν αυτές τελειώνουν. Από... 

 
την χαλαρότητα και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, ξαφνικά πρέπει να μπουν τα κεφάλια μέσα και να επιστρέψουμε στην ρουτίνα. Πρωινό ξύπνημα, άγχος, βιασύνη, κίνηση στους δρόμους, κουραστικά ωράρια, συσκέψεις, emails, που πρέπει να απαντήσεις και υποχρεώσεις, που δεν μπορείς να αναβάλεις.

Όλα αυτά φέρνουν μία άρνηση και αυτό είναι φυσιολογικό. Το άγχος και η μελαγχολία και μόνο στη σκέψη της επιστροφής αρκούν για να μην θέλεις να γυρίσεις στη δουλειά. Πρέπει όμως να επιστρέψεις και για να ξεπεράσεις όλα αυτά τα συναισθήματα μπορείς να δεις παρακάτω απλά τρικ.

Η αρχή είναι το παν

Είναι λογικό τις πρώτες ημέρες η παραγωγικότητά σου να είναι λίγο πεσμένη. Αν έχεις, λοιπόν, τη δυνατότητα, μην πιέζεις πολύ τον εαυτό σου και κράτα χαμηλά τις προσδοκίες σου για τον όγκο δουλειάς που θα διεκπεραιώσεις τις πρώτες ημέρες.

Κάνε μία λίστα με τις υποχρεώσεις σου

Ξέρεις ότι όταν επιστρέψεις, σε περιμένει ένα βουνό από εκκρεμότητες, που σου αυξάνουν το άγχος. Κάνε μία λίστα με όλες τις δουλειές, που πρέπει να γίνουν με σειρά προτεραιότητας. Αν μπορείς, ξεκίνα με τα πιο απλά και ευχάριστα πράγματα της λίστας και προχώρα σιγά σιγά στα πιο απαιτητικά tasks. Καθώς τσεκάρεις τις υποχρεώσεις, που έχεις ολοκληρώσει, θα διαπιστώσεις ότι η διάθεση και η ενέργειά σου βελτιώνονται και ότι το βουνό δεν ήταν και τόσο φοβερό τελικά.

Διατήρησε το αίσθημα των διακοπών όσο περισσότερο μπορείς

Το τέλος των διακοπών σου δεν συμπίπτει απαραίτητα με το τέλος του καλοκαιριού. Μπορείς να κρατήσεις κάποιες από τις ευχάριστες συνήθειες των διακοπών και στην πόλη: ένα παγωτό μετά το μεσημεριανό φαγητό, μία έξοδος για κοκτέιλ, ένα απογευματινό μπάνιο σε πισίνα ή στη θάλασσα θα κρατήσουν ανεβασμένη την καλοκαιρινή σου διάθεση.

Άρπαξε την ευκαιρία για ένα φρέσκο ξεκίνημα

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή να ξεκινήσεις κάτι νέο ή να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου από την αρχή του φθινοπώρου. Αν αισθάνεσαι ότι είναι η ώρα να γυρίσεις σελίδα στη δουλειά σου, να εμπλουτίσεις την εκπαίδευσή σου και να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου ή αν απλά θέλεις να υιοθετήσεις πιο υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Προγραμμάτισε τις επόμενες διακοπές σου

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις τη μελαγχολία που συνοδεύει το τέλος των διακοπών είναι να σχεδιάσεις τις επόμενες. Έτσι, αν μη τι άλλο θα έχεις κάτι να περιμένεις. Προγραμμάτισε ένα ταξίδι μέσα στο φθινόπωρο ή ακόμη καλύτερα άρχισε να σκέφτεσαι από τώρα τον προορισμό των διακοπών σου το επόμενο καλοκαίρι!

Πηγή: vwoman.gr