Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι γεμάτη μυστικά. Ή μάλλον, λιγότερο γνωστές αλλά παρ’ όλα αυτά συναρπαστικές ιστορίες και γεγονότα που...
υπάρχουν εδώ και καιρό στη σκιά των πιο δημοσιευμένων συμβάντων και προσώπων. Και παρόλο που αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι πιο σκοτεινές, συμβάλλουν στην ενέργεια, τη ζωντάνια και την κουλτούρα που κάνουν τη Νέα Υόρκη το εμβληματικό μέρος που είναι.
Παρακάτω θα βρείτε πέντε απίστευτα μυστικά που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη συναρπαστική ιστορία της πόλης.
Η Times Square πήρε το όνομά της από τους New York Times
Σύμφωνα με το Architectural Digest, το 1904, η περιοχή μεταξύ της Δυτικής 42ης και της Δυτικής 47ης οδού ονομαζόταν Longacre Square. Ωστόσο, όταν οι New York Times μετέφεραν τα γραφεία τους στο σημείο αυτό στο κέντρο της πόλης, ο τότε δήμαρχος τη μετονόμασε σε Times Square. Σήμερα, η εφημερίδα εδρεύει σε έναν 52όροφο γυάλινο ουρανοξύστη σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, που βρίσκεται ακριβώς νότια της ομώνυμης πλατείας.
Το παρατσούκλι «Μεγάλο Μήλο» προήλθε από τις ιπποδρομίες
Όπως εξηγεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, τον 19ο αιώνα ένα «μεγάλο μήλο» αναφερόταν σε «κάτι που θεωρούνταν το πιο σημαντικό του είδους του, ένα αντικείμενο επιθυμίας και φιλοδοξίας».
Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο δημοσιογράφος John J. Fitz Gerald περιέγραψε το κύκλωμα ιπποδρομιών της Νέας Υόρκης ως «το Μεγάλο Μήλο» της βιομηχανίας στην εφημερίδα New York Morning Telegraph.
Το ξενοδοχείο Waldorf Astoria διαθέτει μια μυστική πλατφόρμα τρένου
Βαθιά κάτω από το Waldorf Astoria, ένα από τα πιο μνημειώδη Art Deco κτίρια της Νέας Υόρκης, υπάρχει ένας μυστικός σιδηροδρομικός σταθμός. Με το όνομα Track 61, η στάση φέρεται να κατασκευάστηκε για την αποθήκευση αχρησιμοποίητων βαγονιών τρένων. Ωστόσο, φέρεται, επίσης, να έχει χρησιμοποιηθεί για την ταχεία μεταφορά προέδρων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων μέσα και έξω από την πόλη.
Ένα ιδιωτικό νησί στον ποταμό East River αγοράστηκε για 10 δολάρια το 1975
Αποτελώντας κομμάτι της ιστορίας των ακινήτων της Νέας Υόρκης, το South Brother Island στον East River αγοράστηκε για 10 δολάρια το 1975 –περίπου 56 δολάρια σήμερα. Η Hampton Scows, μια εταιρεία άμμου και χαλικιού με έδρα το Long Island, ήταν ο αγοραστής, αν και δεν αξιοποίησε ποτέ τη γη. Το 2007, η πόλη της Νέας Υόρκης αγόρασε το νησί για 2 εκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας το τελευταίο ιδιωτικό νησάκι στον ποταμό East River.
Το κορνάρισμα στην πόλη είναι συχνά παράνομο
Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αν σκεφτεί πόσο πολύβουοι είναι οι δρόμοι της Νέας Υόρκης, το κορνάρισμα όταν δεν υπάρχει «άμεσος κίνδυνος» απαγορεύεται σύμφωνα με τον κώδικα θορύβου της πόλης. Ο κανόνας αυτός ισχύει τεχνικά εδώ και χρόνια, αλλά η επιβολή του δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα επιτυχής. Όπως δήλωσε ένας Νεοϋορκέζος στους New York Times, «Απλώς μοιάζει με το soundtrack της πόλης».