Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Επικίνδυνη η κυβέρνηση για την ασφάλεια των Ελλήνων


Προ ολίγων ημερών σημειώθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο σε παραλιακό κατάστημα στην Χαλκιδική, έπεσαν και πυροβολισμοί, μεταξύ των άλλων, ανάμεσα σε οικογένειες με μικρά παιδιά, κάποιοι νοσηλεύονται, κάποιοι συνελήφθησαν και κάποιοι αναζητούνται. Συνηθισμένα πράγματα πια… 

 
 Εκτός από τους Έλληνες, που μας πληροφορούν πως ήταν γνωστοί στις αρχές, οι άλλοι εμπλεκόμενοι είναι Βούλγαροι και το κατάστημα ήταν «βιτρίνα» της βουλγάρικης μαφίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ και μάλιστα φιλοκυβερνητικου σταθμού, οι συγκεκριμένοι είναι σεσημασμένοι στην χώρα τους και το ίδιο αναφέρει και ο βουλγαρικός Τύπος. 
 
Βέβαια η γειτονική χώρα από τον Ιανουάριο του 2007 είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε. και οι πολίτες της μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα εντός της Ένωσης, όμως σίγουρα δεν είναι από κάποιες χώρες που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να εισάγουμε τεχνογνωσία στο έγκλημα έχουμε ήδη αρκετή τόσα χρόνια. 
 
Για την κυβέρνηση η ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ένωσης φαίνεται πως ισχύει για όλους και τους παράνομους, έλεγχος δεν γίνεται, άγνωστο γιατί, μόνον κατόπιν εορτής. Η ασφάλεια των Ελλήνων δεν σημαίνει τίποτα για την κυβέρνηση.
 
Ε.Κ.