Κάντε το στήθος κοτόπουλου λίγο πιο συναρπαστικό, προσθέτοντας κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα
Υλικά
- 600 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε μπουκιές
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 1 1/2 κ. γλ. τριμμένο κουρκουμά
- 1 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 160 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. γιαούρτι με 0% λιπαρά
- 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού, συν φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
- 4 πίτες ολικής άλεσης, φρυγανισμένες και χωρισμένες
Εκτέλεση
- Βράστε τα ρεβίθια, σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
- Συνδυάστε τον κουρκουμά, την πάπρικα και τις νιφάδες τσίλι σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ με 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε καλά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Ζεστάνετε άλλη μισή κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μία στρώση.
- Μαγειρέψτε τα για 3- 4 λεπτά χωρίς να τα ενοχλείτε, στη συνέχεια γυρίστε τα και μαγειρέψτε τα για άλλα 3- 4 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Αφαιρέστε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας τυχόν λίπος στο τηγάνι.
- Προσθέστε τα ρεβίθια στο τηγάνι με το λίπος του κοτόπουλου, μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι.
- Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 8- 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ρεβίθια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να γίνονται τραγανά.
- Προσθέστε το σπανάκι, ανακατεύοντας για να συνδυαστούν, και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι το σπανάκι να μαραθεί.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε το.