Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Όλοι εμείς που από μικρή ηλικία κάναμε εξορμήσεις στον Όλυμπο με τους γονείς μας, θυμόμαστε πως μετά το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου υπήρχε το φυλάκιο στον κεντρικό δρόμο από το Λιτόχωρο προς τα Πριόνια.

Εκεί ...

 
πάντα γινόταν η απαραίτητη στάση για ενημέρωση και για υπενθύμιση των κανόνων για την ασφάλειά μας και την προστασία του Μυθικού μας βουνού.

Το φυλάκιο που επί σειρά ετών λειτουργούσε στελεχωμένο από εθελοντές και προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας, τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί.

Πέρυσι ανέλαβα την πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς… και σε πολύ καλή συνεργασία με τον Δασάρχη Πιερίας Πέτρο Παπαπέτρου, που στην κυριολεξία το «πήρε πάνω του», όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης και ανακατασκευής στο φυλάκιο και πριν από λίγες μέρες απαναλειτούργησε πλήρως στελεχωμένο!

Σήμερα το επισκέφθηκα και με βαθιά ικανοποίηση εξέφρασα τις ευχαριστίες μου στον προϊστάμενο του τμήματος Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων καθώς και στα στελέχη του Δασονομείου Λιτοχώρου που συνέβαλαν καταλυτικά, στο προσωπικό που το επανδρώνει καθημερινά, στους χορηγούς και στους εθελοντές για το σπουδαίο έργο τους και την μέριμνά τους για την σωστή ενημέρωση των επισκεπτών του Ολύμπου ως προς την τήρηση των κανόνων φύλαξης και ασφάλειας.

Η διαφύλαξη και η ανάδειξη του ΟΛΥΜΠΟΥ είναι καθήκον όλων μας