Υλικά
- 6 αυγά4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. καπνιστό σολομό
- 1/4 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 8 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. γάλα
- 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- 240 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το σολομό και τις ελιές, μαγειρέψτε και ανακατέψτε για λίγο για να απελευθερωθούν οι γεύσεις.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύστε το σολομό και το κρεμμύδι και ανακατέψτε απαλά. Σκορπίστε κύβους τυριού κρέμας πάνω από τα αυγά.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι οι άκρες να φαίνονται σφιχτές.
- Τοποθετήστε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει όμορφα.
- Αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και κόψτε σε φέτες για να σερβίρετε.