Με λιγότερο από 35 λεπτά προετοιμασίας
Υλικά
- 500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο (μόνο το κρέας)
- 750 γρ. νιόκι
- 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες και μοιρασμένες
- 1/2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 3/4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί
- 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
- 1 κ. σ. ζωμό κοτόπουλου
- 120 γρ. τυρί κρέμα, σε κύβους
- 150 γρ. baby σπανάκι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί. Ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ψήστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει και να γίνει τραγανή, 7 έως 9 λεπτά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό.
- Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε το λουκάνικο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και το λουκάνικο να γίνει θρύψαλα, 7 έως 9 λεπτά.
- Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, τις υπόλοιπες 2 σκελίδες σκόρδου, τη ρίγανη, το υπόλοιπο 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό.
- Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, για 1 λεπτό. Ανακατέψτε τα νιόκι, τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το τυρί κρέμα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη.
- Ξεσκεπάστε το τηγάνι και ανακατέψτε το σπανάκι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό. Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι.