Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Φτιάχνουμε την πιο νόστιμη μακαρονάδα με την πιο κρεμώδη σάλτσα


 Πριν από μερικές εβδομάδες, βρέθηκαν λίγα κολοκυθάκια στο πίσω μέρος του συρταριού λαχανικών. Σκεπτόμενοι πώς θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε τα κολοκυθάκια σε μια μεταξένια λεία σάλτσα, με μερικά επιπλέον υλικά που... 


 

είχαμε στη διάθεσή μας, γεννήθηκε αυτή η μαγική μακαρονάδα με ρικότα και λεμόνι. Ας δούμε μαζί τη συνυτσαγή.


Υλικά

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά επιλογής
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 μικρά πράσινα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ρικότα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, στη συνέχει ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και σοτάρουμε περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα, με λίγο περισσότερο αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά και πατώντας τα κολοκυθάκια καθώς μαλακώνουν ώστε να λιώσουν. Μόλις μαλακώσουν και πολτοποιηθούν τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τη ρικότα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε για να ενωθούν, προσθέτοντας περισσότερο νερό για τα ζυμαρικά αν χρειάζεται. Σερβίρουμε και προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.


Πηγή: jenny.gr